2016. február 10., szerda

Csak menj vele (Kellékfeleség)

Az alábbi kép a filmből összegzi a Just Go With It minden lényeges pozitívumát:

Nem mindig idétlen, de reménytelenül száraz és megjátszott vígjáték a Just go with it, abból a jól ismert fajtából, ami összekeveri a "könnyedet" a "lustán megcsinálttal". A karakterek idióták, a sztori abszurd, ordítóan átlátszó bohózattal és műanyag romantikával. Színészi játék terén is egyedül Jennifer Aniston tornázza fel magát legalább egy feledhető színvonalig.

Danny Maccabee plasztikai sebésznek az a csajozási technikája, hogy hamis jegygy
űrűt hord, így a nők nem akarják házassággal nyaggatni. Egyedül asszisztense, Katherine tudja, hogy nem házas. De amikor Danny viszonyba kezd a tanárnő Palmerral, a kiszemelt belekapaszkodik a hazugságába. Katherine belemegy, hogy eljátssza a valófélben lévő, 2 gyerekes családanya szerepét. Elhatározzák, hogy Hawaii-ra mennek nyaralni mind a hárman, de a helyzet csak bonyolódik.

A karakterek erőtlen faviccei közepette némi romantika is próbál a felszínre törni, eredménytelenül. Anistont leszámítva senkin nem látom, hogy legalább a bugyuta vígjátékoknál elvárható érzelmi minimumot odatenné: Adam Sandler és közte kb. annyi kémia van, mint Halle Berry és Benjamin Bratt között a Macskanőben. A többiek földkinövések: Nicole Kidman rejtély, mivel hagyta magát meggyőzni, hogy Katherine állítólagos régi riválisát eljátssza. Nick Swardson paraszthajszállal kevésbé idegesítő, mint volt Bucky Larsonként; Brooklyn Decker pedig akkora üresfejű Barbie-klón, akiről a holtrészeg se hiszi el, hogy hétköznapjain matektanárnő.

Cselekményr
ől inkább nem írnék sokat: a trailer alapján kitalálható az egész. A kamuzó pasi és a kamufeleség a sok hantázás közepette megkedveli egymást, és 1-2 könnyzacskó-fejő vallomás után a kamuházasság valódivá válik. Két évvel később a Családi Üzelmek tudott valamit kezdeni is ezzel az alapfelállással. Itt a minimális drámaadagból is kiszívták az életet, a helyzet agyonbonyolítása az egyre több hazugsággal sekélyes és megjátszott.



Beszélnék még a szerepl
ők ruháiról. Adam Sandlernek szerintem valami baja van az öltönnyel: minden filmjében állandóan laza nadrágot hord, felsőtestét meg 1 szál ruhadarabbal takarja. Nem mintha öltönyben máris hihetőbb volna, hogy sikeres plasztikai sebész... A hölgyek ugye divatbemutatót tartanak az egész produkció alatt: Aniston az álfeleség első jelenésekor tiszta Sofia Vergaraként tipeg be a kávézóba. És sikerült találnom egy jelenetet, ami még a vízesésnél történt úszástól is jobban hivalkodik Aniston idomaival: a kókuszdiógörgető verseny, ahol Kidman és férje a kamuházaspárral mérik össze "tudásukat". Erotikus paródiákba ez frappáns kis előjáték lehetne...

Szép tájak, szép n
ői testek, sztárerő: ezzel próbált a Happy Madison eladni egy újabb Adam Sandler-show-t. A bibi csak ott van, hogy egy Hawaii-on fotózott playboy-posztertől is megkapjuk mindazt, ami figyelemfelkeltő benne.

Nincsenek megjegyzések: