2016. február 5., péntek

Bucky Larson: Született filmcsillag





0%-ot elérni a Rotten Tomatoes-on kiváltság. Még az ehhez hasonló, minden ízlés és gondolat nélküli pocsolyamintáknál is akad 1-2 kritikus, aki poénból, életképes indok nélkül a THUMB UP-gombra kattint a honlapon. Én elmeháborodottnak nézném azt a cikkezőt, aki a Bucky Larsont akárcsak "bűnös élvezet" címszó alatt is ajánlaná a jónépnek: puszta alapvetése agyrém, főhősét pedig legszívesebben a moziszékünket kitépve ütnénk agyon a vásznon.


Bucky céltalan kisvárosi bolti eladó. Mikor rájön, hogy ódivatú szülei egykoron szexfilmsztárok voltak, Hollywood-ba utazik, hogy a nyomdokaikba lépjen. Kicsi pénisze ellenére szép lassacskán befut, egy lecsúszott rendező pártfogásával. Közben beleszeret egy Kathy nevű pincérnőbe, aki vele lóg, egy ponton összetöri a szívét, de végül mégis összejönnek, nyitnak egy éttermet, vége.


Egyvalakit sajnáltam, hogy belekerült ebbe a pöcegödörbe, és ez az egykori Wednesday Addams, Christina Ricci. Csak arra tudok gondolni, hogy a színészeknek tilos volt elolvasniuk a forgatókönyvet. A többiek alapból megjegyezhetetlenül semmilyenek voltak, bámészkodtak, lézengtek,  néhol felemelték a hangjukat.


Nick Swardson a mozgókép történelmének egyik leggusztustalanabb bugyorlakóját keltette életre. Bucky Larson nem elég, hogy a fogától a talpáig rondán néz ki; nem elég, hogy akkora gondolkodásképtelen kretén, mint ide az Andromédia-köd. A Happy Madison producerei kényszert éreztek rá, hogy mindig ezeket az epefacsaróan ocsmány péniszvicceket süssék el. Csak hogy egy kis ízelítőt adjak:
  • állásinterjún dicsekvően letolja a gatyáját,
  • rátöri a WC-ajtót a lakótársára, mikor épp foglalt, 
  • forgatásain csimpánzhangot kiadva maszturbál,
  • és időnként 270°-os szögben ondóragacsot lövell ki.
És a lista még folytatódik...



Nem rémlik fejből, hogy valaha is írtam volna ilyet 5 év alatt, de most megteszem: megtiltom, hogy a Bucky Larson: Született filmcsillagot bárki is megnézze! Gátlástalanul undorító, mamutméretű komposztfacsarás, amiért normális országban kártérítés fizetendő! Író-producer Adam Sandler pedig ne lepődjön meg, ha az egyik ilyen elmés vígjátéka miatt egyszer vérdíjat tűznek ki a fejére.


Ha csak 1-től 5-ig pontozhatom, akkor ez bizony duplán 1-es.

Nincsenek megjegyzések: