2019. november 7., csütörtök

Hustlers (A Wall Street pillangói)


Képtalálat a következőre: „blogspot.com hustlers poster”

Lorene Scafaria Hustlers-e kicsit olyan, mint amilyennek maga a film is – helytállóan – lefesti az éjszakai klubok csilivili világát: mindent a szemnek, semmit a szívnek. Már a nyitányból kiérezni, mennyire nem az erotikáról szól a vetkőzőtáncos életforma, hanem a puszta anyagi túlélésről: egy alapjában véve sivár és egyhangú környezet, ahol az ember csak a legfelszínesebb vágyait tudja kielégíteni – azt is csak ha vastag a tárcája.



 Képtalálat a következőre: „blogspot.com hustlers destiny ramona”

A 2008-as gazdasági krach betett a sztriptíziparnak is: Destiny, a korábbi táncos nem talál munkát, hogy eltartsa lányát és támogassa nagyanyját. Aztán a korábbi „pártfogója”, a sztártáncos Ramona merész ötlettel áll elő nekik: a leitatás mellett kábítsák is el a buja örömökre fogékony wall street-i bankárokat, hogy privátban csalhassák ki pénzüket. A sikeres stikliktől azonban secpec alatt megrészegülnek...




Képtalálat a következőre: „blogspot.com hustlers destiny ramona”

Na, a The Kitchen után már másodszor jött idén egy csupa-csajos bűnbandáról szóló film, akik a létől megrészegülve megássák a saját sírjukat. És nagyjából éppoly tónuszavaros és összeszedetlen is: nem tudja eldönteni, mire is akar fókuszálni a történetében, amitől semmitmondó marad. Bár a keretet egy Destiny-vel készült interjú adja, nem igazán világos, hogy ez most életrajzi film, vígjáték vagy esetleg dráma akar lenni, de egyik irányban sem erőlteti meg magát különösebben. Minden olyan súlytalannak, sekélyesnek érződik itt – beleértve a „pillangókat” is, akik a kapzsi bankároknak visszavágó dolgozó nőkből csakhamar bundák és ékszerek halmain kacarászó plázacicák lesznek.




mv5bmjdjotdizmetngjinc00zjq3lwezmjmtnjvjodawmwvhnwjkxkeyxkfqcgdeqxvymta3mzewotewv1sy1000cr0014991000al.jpg

Messze a félszáz éves Jennifer Lopez külleme, aurája és gimnasztikai tudása a legmegjegyezhetőbb dolog, amit találni lehet a filmben. Ahogy karaktere, Ramona tartja össze a pénzhappoló társaságot, a filmet is színésznő játéka – meg talán a vágás – tartja össze a széteséstől. Hemzsegnek az elbagatellizált átugrások: 
Képtalálat a következőre: „blogspot.com hustlers destiny”
  • hogy Ramona és Destiny hogyan szervezték meg a többi lány tevékenységét,
  • miként szakadt el a baráti kötelék Ramona és Destiny között, holott még a nagymamája temetésére is elment,
  • miért nem kezelik elemi józan ésszel a megszerzett suskát,
  • és Destiny magánélete sincs határozottan kirajzolva – különösen az elején, mikor anyaként nem talál rendes munkát, hogy eltartsa a családot.





Képtalálat a következőre: „blogspot.com hustlers poster”

Amit a Hustlers javára tudok írni, az pár mámoros sikerpillanat, ahogy a lányok megkopasztják klienseiket, plusz Ramona bemutatkozó tánca. És talán már az is piros pont, hogy egy csupa nőből álló főszereplőgárda nem akar feminista ideológiát vagy politikai agendát lenyomni a torkunkon. De a sztori olyan anyaghiányos és képlékeny, hogy azt hisszük, menten szétmállik a rendező kezei közt, mielőtt formába önthetné.  



 

Egyszerűen gyenge.












Nincsenek megjegyzések: