2017. szeptember 29., péntek

Biztonsági (Security)


Antonio Banderas és Ben Kingsley legújabb megélhetési project-je. Ennyivel össze is foglalható röviden a Security: átlagfilm akcióval, amely felállít egy kedvelhető, tökös főhőst, és egy szituációt, melyben ő a legkompetensebb, mikor a rosszfiúk megérkeznek.


Eduardo Deacon volt tiszt 1 éve munkanélküliként tengődik családjától távol. Végre kap egy "szar melót" egy áruház biztonsági őrei közé, ám első munkaéjszakáján menekülő kislányt, Jamie-t kénytelen beengedni. A tanúvédelmi programban résztvevő gyereket profi gyilkosok akarják elcsípni élve vagy halva, így az áruház rövidesen hadszíntérré, Eddie és kollégái pedig gerillákká válnak.


Banderas odateszi magát, és bizonyítja, hogy latinos kiejtése ellenére jó színész. Egyértelműen ő tartja életben a produkciót, melyről messzire látni az "iparosmunka"-feliratot. Semmi kiemelkedőt nincs benne, az érdeklődést az alapfelállás tartja életben: elkényelmesedett személyzet és egy szakértő néz szembe kiképzett hóhérokkal, akik 1-2 órája szövetségieket mészároltak le.

Külső segítség csak órák múlva. Összeszedik hát minden csöpp tudásukat instant bomba készítésétől íjászatig (ez most komoly??), és még így is egymás után hullanak el szegénykék a csata folyamán.

Még a végkifejlet is az, amire számítanánk egy ilyen kis szösszenetnél: főgonosz hullik el utoljára, gyerek köszönetet mond a leharcolt főhősnek, aki végül viszontlátja családját. Persze hiába is kérdeznénk olyan dolgokat, mint pl., hogy miért élt távol tőlük: fogjuk rá, hogy a munkaerőpiacon könnyebb családtól külön előkaparni valami éhbéres közmunkát.



A Security 2/5-öt kap tőlem, a Banderas-Kingsley-páros + néhány kemény, illetve valóságszagú pillanat tiszteletére.









Nincsenek megjegyzések: