2011. december 31., szombat

TOP-11 legjobb Batman animációs sorozat epizód


Az Emmy-díjas "Batman" talán a nyugati világ legsikeresebb és legfejlettebb rajzolt szériája. Ún. "Dark Deko" látványvilágával és krimi jellegű, tragikumcentrikus felhangjával azonnal közkedveltté vált a Denevérember rajongóinak körében. Szereplői ugyanolyan érző emberek voltak, mint bárki más, függetlenül a képességeiktől. Ez az animációs sorozat valósította meg azt, amit a 90-es évek élőszereplős mozijai nem tudtak: továbbvitték és kiszélesítették a '89-es verzió teremtette kultuszt. Azonkívül átmentették a márkanevet a Schumacher-érán, a 2004-'05-ös reboot idejéig.


Amikor simán Batman-rajzfilmről beszélek, akkor az eredeti, 65 részes "Batman: The animated series"-t, valamint a 20 epizódos "The Adventures of Batman and Robin"-t számítom hozzá. Az utána következő szériák rajzstílusát már szembeszökően, mondjuk így: leszelídítették (Joker például majdnem olyan külsőt kapott, mint Mickey Egér), az egyes történetek kidolgozottsága is romlott. Hirtelenebbek voltak a sztorik fordulatai és a karakterek fontos döntései. Nem tartom vészesnek a minőségbeli visszaesést, de határozottan nem volt már ugyanaz.
Ezért az alábbi listába nem számítanak bele a "The New Batman adventures", illetve az azután következő többi sorozat epizódjai.




11.
#
The Last Laugh


Ez a rész több ok miatt is a kedvenceim között van. Először is: élvezetes látni a káoszt, hogy nevetőgáz terjeng egész Gothamben, s a több millió röhögő ember közt fosztogat Joker és bandája. Bruce Wayne-t ezenkívül személyesen érinti az ügy: a nevetőgáz a kastélyig elgyűrűzött, és az egyetlen embert is eléri, aki Bruce családját jelenti. Batman folyamatosan Joker újabb és újabb húzásaira kell kapkodni: a gáz, Joker 2 embere, a "Bohóc Kapitánynak" kiadott robot, a szemétégető katlanja és a hulladékáradat.



De ha az egészet nézzük, úgy tűnik, mintha az élet így tanítaná meg Wayne-t a vicc értékelésére. A mindig kötelességtudó Alfred megengedett magának egy szimpla április 1-i tréfát, de csak bosszantotta. Fortuna erre mintegy megmilliószorozza az esetet: Bruce körül mindenki a halálán van a nevetéstől, még Alfred is ámokfutóvá züllik. ("Ó, csak egy kis tavaszi nagytakarítás, uram.")
A káosz megfékezése után felcserélődik az epizód eleji helyzet: Alfred van letörve egy eltört váza miatt, és Bruce az, aki egy viccel megpróbálja felvidítani. "A kör bezárul" esete.




10.
#
Two-face


Harvey Dent az egyik legnagyobb érvágása a XX. századi mozi-franchise-nak. Jóformán köze nem volt a képregénybéli Kétarchoz, ideértve sajnos a sebhely kinézetét is.
Az animációs sorozat elején Harvey még Batman és Gordon oldalán áll. A Two-face c. dupla epizód világít rá, hogy létezik egy "Gonosz Harv" a lelke mélyén, aki agresszív, hataloméhes. Kísérteties látni, hogy a törvény embere bomlott pszichéje rabjává válik, és nem talál kiutat.



Bruce Wayne közeli barátja, aki vele örül, mikor Harvey az esküvőjét tervezi barátnőjével, Grace-szel. Miközben újraválasztási kampányát felügyeli, Rupert Thorne maffiabáró megzsarolja őt. Harvey-t tehát kívül és belül is egyre több sötét árny fenyegeti, környékezi. A robbanás, amiben fél teste megég, csak a még hiányzó "apró lökés", ahogy Heath Ledger Jokere mondaná.
Dent majdnem olyan összetett szereplő itt, mint Bruce, aki szintén vívódik, hogy nem tudott segíteni Harvey-n. Tragikus epizód, de nem mert meghal valaki, hanem mert Harvey-t mindkét énje zsákutcába vezeti:
  1. Dent csalódik kedvesében, mert a gyámoltalan Grace akaratán kívül Thorne kezére játssza őt,
  2. Kétarc pedig szinte megbénul pszichésen, mikor érméje, amellyel mindent eldönt, elkeveredik egy doboz másik érme között.
Kétarcot a TV-nézők először itt láthatták annak, aminek eredetileg is kitalálták: Gotham elveszett lehetőségeinek egyike. 



9.
#
The Cat and the Claw


Laikus szemmel nézve kínos lehet, mikor egy macskának öltözött nő flörtöl egy denevérnek öltözött hapsival. Erre játszott rá borzasztóan a Batman visszatér c. film: ott Bruce Wayne és Selina Kyle között csak egy morbid, perverzióval kevert szemezés létezett, nem valódi vonzalom vagy kötődés.
Selina Kyle egy elegáns, provokatív tekintetű hölgy, aki Catwoman-ként az állatokat csaknem olyan hévvel védelmezi, mint Mérges Szömörce (Poison Ivy) a növényeket. Batman szempontjából bűnöző, és csak kedvezőtlenebb fényben láttatja őt, hogy Bruce randevúzott vele. És mindezek mellé: Selina leleplezi, hogy egyik ismerőse egy terroristavezér, Vörös Karom talpnyalója.


Maga a helyzet tehát érdekesen kusza. Batmannek olyasvalakit kell megvédenie, aki maga is bűnöző, anélkül, hogy leleplezné saját magát őelőtte. Közösen menekültek meg a haláltól, és akadályozták meg Vörös Karom tervét. De szabadon hagyja-e ezért Batman? Nem: a legvégén bilincset tesz Selina kezeire, miközben hátós szándék nélkül közel engedte magához.
Ez a fajta kötelességtudat, így magában kétszínű, vagy legalábbis merev stréberség lenne. De így ésszerű. Batman, az önbíráskodó csak a szükséges rossz az alvilág ellen, nem egy archetípus, amit ha mások követnek, tolerálja nekik (ugyanúgy, mint A sötét lovag-ban). Attól a nő még vétkes, hogy segített egy terrorakciót meggátolni. Ha a szándékai őszinték, hagynia kell a bíróság fórumának, hogy mércére tegyék a jó cselekedeteit a rosszal - mint egy másik részben látni fogjuk: nem hiábavalóan.



8.
#
Day of the Samurai

Kyoudai,
Kyoudai, Bruce hajdani tanítványtársa egyike azon kevés ellenfeleknek, akik a 85 rész során megtudták, kicsoda Batman. Egy korábbi részből tudjuk, hogy a fiatal Bruce leleplezte Kyoudai lopási kísérletét, és évek múltán bosszút akart állni Wayne-en.

Ami miatt rájön a titokra, az Batman küzdőstílusa, mely igen hasonló az övéhez, illetve amit Bruce-tól is látott. Igazából az epizód utolsó percei izgalmasak nagyon. Kyoudai ninja-öltözéke ugyanúgy a kilétét rejti el, mint Bruce-nál a denevérjelmez. Mindketten felismerik, hogy itt csak érintettek vannak jelen (ők és régi tanítómesterük), akik úgyis tudják a kilétüket. Bruce az évad során először és utoljára veszi le csuklyáját egy ellenfél előtt, mielőtt azzal közelharcba bocsátkozik. Ez segít a nézőnek elhinni, hogy Batman maszkja mögött egy egyszerű ember van, és hogy nincs eleve elrendelve, hogy sikerrel viaskodik az aktuális bajforrással.





7.
# 
Almost got 'Em


5 visszatérő bűnöző-alak, akik nem csinálnak semmit, csak pókereznek. Ez főként a többi epizód tükrében számít frissítően rendhagyónak: először látunk egy helyen több Bat-ellenfelet, akik itt bebizonyítják: nemcsak "gonosz tervek" szövéséből áll az életük. És egymás stílusát, módszereit is minősítik, cinizmussal és nem méltatással tekintenek rájuk. Talán még inkább 3 dimenziósnak érződnek a karaktereik, mintha mind kaptak volna 1-1 kialakulásos részt, mint Kétarc. 
Elmesélnek 5, a néző előtt is ismeretlen esetet, amikor majdnem sikerült végezniük Ővele. Kissé gyermeteg kivégzési módszerek, de változatosak. És ragyogóan előkészítik a talajt a klimax-harchoz vagy katarzishoz! Ivy, Kétarc és Pingvin sztorija szól szorosan Batmanről, Jokeré inkább Selina Kyle elrablásáról. Ehhez tökéletesen illeszkedik a felállás: Joker sztorija a cselekményben valójában ugródeszka egy 5., de most már ténylegesen Bat-sztorihoz, ami a jelenben zajlik.


Ami miatt az átvezetés hibátlan, az a csavar, és ahogy érzékeltetik. Miután Joker elmondta, amire várt, az addig tompa agyú Gyilkos Croc Kevin Conroy hangján szólal meg, ezzel felfedve valódi kilétét: Batman, álruhában, Kyle holléte után nyomozva. És miután már Macskanő szabad, ugyanazt a visszatérő megjegyzést ejti el, mint a pókerező gonoszok: "Majdnem elkaptam.". Persze csak romantikus értelemben. Igazán hangulatos és fantasztikusan megírt, kerek epizód.

Amit még hozzátennék: örültem neki, hogy Ivy és Kétarc szóba hozzák, hogy Pamela Isly egy korábbi részben megmérgezte Harvey Dentet. Furcsa lett volna, ha említésre se kerül egy ilyen fontos részlet. 



6.
#
Perchance to Dream

Milyen lett volna Wayne élete, ha az a kettős gyilkosság nem történik meg? Felnőtt korában hogy nézne ki az élete, ha egyszer csak arra ébredne, hogy minden tökéletes?
  • A szülei élnek,
  • Selina a menyasszonya,
  • Gotham utcáin nagyobb a biztonságérzet az emberekben,
  • És a legelképesztőbb: Wayne meglátja, amint valaki Batmanként vigyáz a városra!

Azt hiszem, egyértelmű, hogy mi hogyan reagálnánk erre Bruce helyében: ez nem lehet valóság, csak annak érezzük. Mégis, ha nem tudjuk, hogy törjünk ki az állapotból, akkor egy ponton hajlanánk elhinni, akarni ezt az álomvilágot, bárhonnét is jött. Nem mert ostobák vagyunk, hanem mert egy részünk vágyik erre az abszolút pozitív jövőképre.
Aztán persze a bennünk fortyogó igazságérzet utat akar törni az illúzión át. Ez hajtja Wayne-t, és ölt testet a két személyiségének harcában. Bruce Wayne "fizikailag" néz szembe alteregójával, Batmannel. Rendkívül izgalmas, drámai és tanulságos:
"Tegyük fel, hogy igaz! Miért az én hibám?
"Nem tudom megmagyarázni. De te vagy a kulcs ehhez!"


Az egyetlen dolog, ami kifogásolnék, az ennek az egésznek a kerete. Bolond Kalapos, Batman egyik nemezis egy tucatbefolyásoló gépet rakott a fejére, hogy kimondottan ezt álmodja. Amikor Wayne letépi a denevércsuklyát, a Bolond Kalapost találja ott. Mitől? És mint kiderül: maga is meglepődik, hogy Batman magától felébred! Ha nem Kalapos hatolt be az álmába, akkor hogy közölhette Bruce-szal a helyzetét az álomban? Ennek semmi értelme.


Még annyit: nem találtam bizonyítékot arra, hogy álmunkban ne tudnánk olvasni újságot vagy könyveket. Bruce elvileg azért nem tud, mert a bal agyfélteke álomban kevésbé segíti a fókuszálást. De hogy álmunkban miért ne lennénk képesek összefüggő szöveget fabrikálni, arról elképzelésem sincs. Ezt a szakértők jobban tudják.




5.
#
Heart of Steel



Maga a tudat, hogy egy emberkéz teremtette gép önállósodik, és hatalmat kap az emberek élete felett, nagyon ijesztő. Hát még az, ha elkezd emberi külsejű robotokat reprodukálni, akik megszólalásig hasonlítanak befolyásos személyekre.  


Ez az alapötlet és a belőle fakadó akcióhelyzetek miatt van kedvenceim között ez az epizód. H.A.R.D.A.C. a technológia igazi szörnyetege, olyan tudatos lény, aki az emberek tökéletlen, helyettesítendő elemekként értelmezi. Csak azért nem likvidálja a lecserélt egyedeket, mert tanulmányozza őket a tökéletes másolás érdekében. Egyedül annak tűnhet fel a különbség, aki - mint itt Barbara Gordon - pontosan ismeri az érintett szokásait, viselkedését.


Amellett, hogy milyen ügyesen leplezett az egész, az igazságot felismerve Bruce élete is veszélybe kerül. H.A.R.D.A.C. és kiborg szolgálója, Duane kis híján saját számítógépével öletik meg. De ennél is nehezebb megszökni a polgármester és két másik android elől, akik még a lift felvonóját is kiszakítják, csak hogy mihamarabb elkapják őt. A Terminátor-filmekbe is odaillő, veszedelmes mozzanatképek - főleg ha T-1000-hez hasonlóan ők is likvidálnák a lemásolt személyeket.



4.
#
The Demon's Quest


Ra's al Ghul számomra az egész rajzfilm-univerzum leggonoszabb nemezis-alakja. Démoni, hihetetlenül erős jelenléttel bíró alak. Erkölcsi kódexe sajátos torzképe a becsületnek és a hatalom áhításának. Gondolkodása is alaposabb a sorozatban látott többi negatív szereplőtől: a "Detektívről" gyakorlatilag elejétől fogva tud mindent. Olyan tömény, elvakult észjárás jellemzi, ami még magában Batmanben is képes egyfajta undorral vegyes félelmet ébreszteni.
Szavainak és tetteinek nyomatékát növeli, hogy az őt övező rengeteg mitológiából szinte minden fizikai valóság. Több száz éves a Lazarus Pit regenációs forrás által, emellett óriási követőtáborral és anyagi tartalékokkal rendelkezik. A terve, miszerint a világ Lazarus-forrásait egy szatellit-lézerrel berobbantja, hihetőbb, ha a források helyére inkább vulkánokat képzelünk el. Mindkét esetben tervének megvalósulása - ezt ő maga számítja ki - több mint 2 milliárd halott lenne.


Ami még vonzóvá teszi ezt a részt, az a komolyan vehető romantikus szál benne. Batman női hódolói közül Talia al Ghul ért fel hozzá a legközelebb szellemileg és egyéniségében; őt lehetne leginkább méltó női partnerének tekinteni. Talia végig igen sötét figura marad a rajzfilmben. Érzései két irányba húzzák: egyrészt szerelme Bruce-Batman iránt, másrészt a lojalitás nagytiszteletű apja irányában.

Mindössze két dolog volt, ami eléggé kilóg az epizód hangulatából. Az egyik, mikor Batmannek szétszakítják a ruháját. Teljesen elhiszem, hogy Ra's "a büszkeség jeleként" meghagyja a csuklyáját, de ahogy a szövetet szétszakítják, az kissé röhejes látványt nyújt. 
A másik, aki sehogy sem illett ebbe a részbe, az Robin, azaz Dick Greyson. Szerepe mindössze annyi, hogy elrablása révén Ghul bemutatkozhat lánya szerelmének a Bat-barlangban. A későbbi sorozatok beállításában aztán Robinnak lenni végképp a szeleskedő segéd, a másodhegedűs címke viselését jelentette.


3.
#
Heart of Ice


Victor Fries kapta talán a legtragikusabb sorsot a 85 epizód negatív főszereplői közül. Tudós volt, aki saját nejét kriogenikus állapotba lefagyasztotta, amíg gyógyír nem lesz halálos betegségére. Idáig a '97-es Batman & Robin is átvette a figura itt ábrázolt eredettörténetét.
A két verzió között a különbség: Ferris Boyle. Ő tette tönkre Fries - immár "Mr. Freeze" - életét, amikor megfenyegette, hogy leállítja a túl drágává váló project-et. Freeze bosszújának célpontja: az általa okozott baleset folytán Victor szervezete már csak 0 Celsius-fokos környezetet tud elviselni. Az epizód azt sugallja, hogy Nora meghalt. Így is tűnik logikusnak, miután Boyle minden bizonnyal leállította a project-et Fries eltűnése után.

A zenétől a történet részleteiig az egész részből árad a nyomasztó reménytelenség. Freeze teljes létezése a szenvedésről, a fizikai izolációról szól: semmi nem maradt a régi életéről, még a tudományos munka is csak a bosszúja eszközét képezi. Képzeljük csak el, milyen gyötrelmes érzés lenne minden nap azzal ébredni, hogy az evés, a lélegzés, szóval minden élet-megnyilvánulásunk a jég hidegéhez van kötve.
Freeze itteni alakja engem Robotzsarura emlékeztet: egy ún. rohadék örökre megfosztotta emberi mivoltától és szeretteitől. Egyedül az arcáról ismerhető fel, hogy ez a hibrid, abnormális szervezetű, fedett szemű bádogdoboz régen egy hús-vér ember volt. Ugyanakkor ruhája állítása szerint megtriplázza az erejét, fegyvere egy speciális tervezésű pisztoly. Amikor ezzel lefagyasztja Boyle lábait, mi magunk is jogosnak érezzük a haragvását, és az epizód végén a bánatát is. Az egyik legszívbemarkolóbb epizód, ha belegondolunk, mit jelent így, ilyen biofizikai állapotban... nem, nem is élni: LÉTEZNI.



2.
#
Eternal Youth


Horrorisztikus látvány: emberek, akiket egy vegyülettel faszerű lényekké változtattak. Bármilyen valószerűtlen is: az, ahogy a folyamat bekövetkeztét látjuk, teljesen meggyőző - vagy legalábbis eléggé ahhoz, hogy megborzadjunk ettől. 


Pamela Isly az összes eddigi interpretációja közül itt, ebben a rajzfilm-részben a legfanatikusabb. Egy egészségügyi központot üzemeltet előkelő, idős emberek részére. Ezek aztán sorozatosan eltűnnek, mivel a központ valójában csapda: Mérges Ivy ezzel bünteti a meghívottakat, akik szerinte súlyos rombolást vittek végbe a természeten. Azzal hitegette őket, hogy megújuló fiatalság várja őket - hogy aztán a legbizarrabb módon kivégezze őket.
A meghívottak közé felkerül Alfred is, egy Maggie nevű hölggyel együtt. Batmant kétszeres sokk éri: látja a szegény elkérgesedett lelkeket, és kicsit odébb a saját inasát - facsemeteként. Hogy ez az állapot nem azonos a halállal, annak érezni, hogy csak 1 valódi oka volt: gyerekeknek szánt rajzfilmnél nem engedélyezhetnek egyértelmű halálozást.



1.
#
His silicon Soul

Különös választásnak tűnhet, hogy éppen ez a kedvenc epizód a személyes listámon. A leggonoszabb ellenfél, a legtragikusabb háttér-sztori, majd a legrémisztőbb terv után most a legérdekesebbet neveztem meg. Batman hasonmása ugyanis nemcsak külsőre, hanem először éntudatában is megegyezik az eredeti Bruce Wayne-nel. Annyira meggyőző, hogy mi is hajlanánk hinni neki: "Valaki beleültette az agyamat ebbe a robottestbe." Ha pedig ebben hiszünk neki, akkor Wayne felnőtt életszakaszának szinte bármelyik pontjára tehetnénk, mikor a robot az igazi helyére állt. 
Persze erről szó sincs: H.A.R.D.A.C. teremtménye ő is, mint az összes többi emberi kiborg, és egy idő után H.A.R.D.A.C. vezérprogramja aktiválódik benne: az android-társadalom létrehozása.

Ami számomra kifejezetten élvezetessé teszi ezt a részt, azok a robot-Batman emberi vonásai. Nyilván nem(csak) a külsejére célzok. Úgy keresi meg Alfredet, mint Bruce-Batman, és úgy is kérdezi ki H.A.R.D.A.C. tervezőjét, Karl Rossumot. Továbbá: ugyanazzal a haragos hitetlenséggel fogadja az emberek szavát, hogy ő nem (létezik, hogy) Bruce Wayne (legyen).
A másik kedvenc momentumom, amikor az igazi Batmannel harcol. Immár az eredeti program vezérli tetteit. És ekkor derül ki, hogy talán túl tökéletes másolat lett. Wayne szembesíti hasonmását vele, hogy nem képes gyilkolni, mert ő maga is megtagadta ezt magától. Pont az ellentétes helyzet: először gépmivoltának a tudata ellen tiltakozott: most az ellen, hogy a mintaalany érzésvilágát is megörökölte. Végül saját pusztulását okozza, mikor azt hiszi, végzett az eredetijével. Ez tragikus bizonyítéka Bruce szavainak: "Lehet, hogy volt lelke, Alfréd? Szilikon lelke. De mégiscsak lélek volt."




Tekintve, hogy az egyik legjobban megcsinált amerikai rajzfilmről van szó, remélem, hogy legalább tetszett a lista-összeállítás. Nyilván nem akad mégegy ember, aki ugyanezen részeket nevezné meg pont ugyanebben a sorrendben egy top-10-es listán. De valamennyire talán tetten érhető, mi alapján melyeket neveztem meg a sorozat legjobb momentumainak.



Végezetül: kellemes Szilvesztert és sikerekben gazdag Újévet kívánok az olvasóknak!


62 megjegyzés:

Slater4 írta...

(Csak azért töröltem, mert olyan szörnyű helyesírási hibákat vétettem, hogy muszáj volt)
Érdekes összeállítás.Én azt hiszem a magam részéről a legjobb-nak Mr Freeze-es epizódot tarom, bár a Két Arc csak kevéssel maradt le, nekem tetszett ez a "személyiség-zavar" háttértörténet.
Ám ezek mellett nekem volt még egy kedvencem momentumom:Abban a részben amikor Dick visszaemlékezik szülei halálára, a Grayson-szülők halálát szerintem nagyon ügyesen sikerült cenzúrázniuk.
Catwoman-es dologban egyet értek, A Batman Visszatér-hez képest az itt szereplő Selina kyle sokkal jobb és normálisabb karakter volt.
De sajnos nem érthetek veled egyet Thaliával kapcsolatban.Na már most, ha Selina esetében bilincset rakott rá a bűnözői hajlama miatt akkor elég érthetelen, hogy Thaliá-nak semmi "leckét" nem ad.Ahogy te is mondtad Ras tervének vagy 2 milliárd halottja lenne, és Thaliának ez ellen semmi kifogása.Az apja gonosz tettei ellen van ellenvetése?NINCS.Talán esetleg Bruce-ért vitába szállna az apjával, de semmi másért nem.Ha Ras Bruce-ra támadna, szembeszegülne vele, de egyébként teljesen apja mmellett áll.Bruce részéről egyátalán nem világos, hogy mit lát benne, Thalia mivel érdemelte ki Bruce figyelmét, tényleg egyszerűen nem értem mit lát benne.Lgoikusabb lett volna, ha elutasító, és Thaliának valamiféle tanácsot ad a jövőre vonatkozólag.Ha meg csak annyi, hogy szép nő meg valószínűleg ügyes, ezzel annyit jelenthet neki, mint Selina.Pedig Thalia Catwomann-él sokkal érdekesebb karakter énszerintem.
A sötétsége valóban Batmanné teszi hasonlatossá, de ezt a szálat annyira kidolgozatlanul hagyták.Nem a te véleményed ellen vagyok, inkább a készítőkre haragszom, igazán megcsinálhatták volna pozitívabbra Thalia karakterét.Sokkal jobban kiaknázhatták volna.
Robin szerepét én is nagyon hiányos-nak éreztem.Elöször is, ahhoz képest, hogy Dick mennyi időre eltűnt, Bruce és ALfred is meglehetősen nyugodtak voltak.Bruce még oké, de Alfred igazán aggódhatott volna!Meg amikor Batman Ras ellen megy miért nem viszi magával?Mert "túl veszélyes"?Hát hány éve dolgoznak már együtt?Tényleg, se Thalia-ra, se Dickre nem fordítottak kellő figyelmet. Úgy látszik a készítőket talán nem érdekelte Thalia és Robin.

Angelus írta...

Nagyon kíváncsi vagyok egyébként, hogy neked vagy bárki más olvasónak melyek a kedvenc epizódok azok közül, amik az eredeti rajzolási stílusban készültek.

Slater4 írta...

Hát nekem Mr. Freeze-es(szerintem megérinti az embert), A Két Arc című epizód,(tetszett ez afeldogzozás, hogy HArvey küszkösik Két Arc énjével amki végül sajnos felszínre tör) az aduplarész amikor Barbara BAtgirl lesz(amikor azt láttam, kedveltem Barbara karakterét, sajnos később eltúlozták), aztán volt egy olyan epizód, ami a Riddle-lel foglalkozik, amiben Gordon, Batman, Robin valami szmítógépvilágba keverednek.(a leírásom elég bugyuta lett, de tényleg valami ilyesmi volt.)

Angelus írta...

Oké, képben vagyok azokról a részekről. Barbarát a dupla részben, ahol apja nevét besározták, még nekem is tetszett, de idővel valahogy idegesítővé vált.

A "számítógépes világ" alatt melyikre gondolsz? 2 olyan rész is volt. Az egyik Riddler kialakulása: ugye egy videójáték színterét valósította meg, és Robin mondta, mi hol van a játékban. Aztán egy későbbi epizódban Riddler és Batman ugyanabba a cíbervilágba merült alá, játszottak az önmegsokszorozódással, és végül Nygma tudata bent rekedt a saját programjában.

Slater4 írta...

Hát, már nem is tudom.Emlkélszem, abban az epizódban James Gordon abban virtuális világban csapdába esett, Batman és Robin pedig a megmentésére siettek.Az epizód végén pedig a Riddle (vayg magyarul RÉbusz) került egy olyan virtuális börtönbe.
Amúgy én kdeveltem az ő karakterét, magával ragadó volt.Ő Batman egyik legtaktikusabb ellenfele.Csak az akár, hogy ilyen nagyon "Bolondosra" vették afiguráját.Úgy tudom a képregéynben nem egy ugrándozó idióta, hanem, mint egy sakkozó.
A rajzfilmkészítők egyébként nem szerették, hülyeségnek tartották, mondván "ad egy rejtvényt, az elvezet egymásik rejtvényhez, majd még egyhez" és ezt hülyeségnek tartották.Állításuk szerint a virtuális világot ezen szándékkal csinálták, hogy leegszerűsödjön a dolog.

Angelus írta...

Vagy inkább hogy extravagánsabb legyen.

Batmannek olyan ellenfelei is voltak az animációs sorozatban, mint Babydoll, A sebhelyes és Kondom Király. ;)

Slater4 írta...

Mondjuk nem ő ovlt az egyetlen akit elrontottak.A legjobb példa erre Bane, akit a razjfilm is teljesen a "verlőegény" szerepébe rakott.(pl.:amikor SUperman Batman-nek öltözve szétveri) Holott eredetileg Batman egiyk lagtaktikuabb ellenfele volt.Remélem az új Batman film-ben normálisabb lesz.
De ugyanezt elmodhadtom bizony a Joker-ről is.
Gondolj a Christ,mas wtih the Joker peizódra! Úristen , de iszonyatos volt! Akészítők ezt a vonalat csinálták, hogy Joker egy őrült bohóc, de igazából szinte ártalmatlan.ALig egykét alkalmommal volt jokeres.
A lejobban egyértleműen Két-Arc-ot csonálták meg.
Igazából ahogy gondolkodom, egyre kevésbé találom jó-nak az egész Batman rajfilm-et (mind a három sorozatot)
Ehhez képest a Pókember rajzfimsorozatot, annak a karaktereit sokkal jobban megcsinálták.Azt sosem éreztem nevetséges-nek, vagy hülyeség-nek.

Slater4 írta...

De Thalia karakterét tényleg nagyon elszúrták.Úgy értem, az egész, a szerlme Bruce iránt inkább olyan, mint amikor a "gonosz boszokrány" akar a herceg-hez közel kerülni...
Jó talán nem a legjobb megfogalamzás, de majdnem..
ÉS azhogy semmi kifogása az apja tervei ellen ugazából csk azt szeretné, ha Bruce is csatlakozna apjához.
AMúgy nekem nem is volt világos:Bruce és Thalia ezelött ismerték már gymást?Nem értettem.És tényleg a végén amikor azt hiszi Ras meghalt, amikor megcsókoljaThaláiát-egyszerűen nem értem miért teszi?Mivel vívta ki Bruce figyelmét?Semmi okot nem látok, hogy Bruce-nak ne úgy kellett voln abánnia, mint Seliánával.Én ezt sajnáltam,mert ugye Thalia volt Burce talán legkmolyabb szerelem a képregény szerint, de itt igazából csupán egy gonosz, sötét hölgyet látunk belőle.
Neked világosabb volt?(már hogy Burce éredklődáse)

Angelus írta...

Bevallom, én is több okot láttam Bruce-nak, hogy Selina irányába érdeklődjön, semmint Taliáéba. Talán úgy találta, hogy Talia életszemlélete nagyobb perspektívát ölel föl, hisz a rajzfilm-világban Bruce Wayne már-már definiatív géniusz.

Bruce és Talia egy olyan részben munkálkodtak először együtt, aminek az utolsó néhány másodpercében tűnt föl első ízben Ra's al Ghul.

Slater4 írta...

Á....Már értem.Fura egyátalán nem emlékszem arra részre.
De tényleg rosszul csinálták meg Thaliát.Úgy értem a képregény még azzal is kihagsúloyzta a szerelmüket, higy volteg ygermekük is. ( a történet szerint Bruce végül úgy tudta, hogy Thali a elvetélt, a nő meg valami árvaházba adta a gyereket, azt hiszem a 80-as évekbeli képregény szólt erről)
De itt mi látunk!?Egy gonosz, apja sötét céljait támogató, és hozátehetjük megéehetősen gyerekes figura áll elöttünk.Az egész Ras-Thalia dolog-nak volt egy ilyen "apuci hű, elkényeztetett szemefénye" hangukata.
Miért ne m bírták csak egy kicsit pozitívabbra megcsinélni a karakterét.....
Ezt tökre sajnáltam.

Angelus írta...

Ezért se sajnáltam, mikor a Beyond-ban kiderült majd, hogy Ra's a lánya testébe költöztette a tudatát. Megérdemelte, nem voltak elvei.

Slater4 írta...

De engem pont ez zavart!
Mert ugyeThalia egy sötét, gonosz, apja szörnyű szándékaival egyetért, DE a Bruce iránti őszinte szerelme pozitív dolog, DE ezen kívűl semmi sem teszi őt pozitívvá, sőt mondhatjuk ezen kívűl minden negatív a karakterében.Tehát még csak nem is olyan érdekes módon, mint Selinával, aki bűnöző volt, de csak rabló, és mégis volt, hogy segített Batman-nek, hanem ilyen irtó hülye módon....
DE ez így kimondom: ÉRTÉKELHETETLEN!
Inkább lett volna Thalia teljesen gonosz, és lett volna mondjuk női ellenfél Bruce-nak.(A Joker sem azért volt népszerű mert sok jót tett volna.....)Például egy igazi Bruce vs. Thalia egy egész jó küzdelem lett volna, mint azzal a fickóval, aki Bruce-t a harci tsílusáról ismerte fel. Ez még egész érdekes lett volna.
Vagy pedi igenis lett volna Thalia pzitív karalter, akiről elhinénk, hogy Bruce érzelmeket táplál iránta.
Lehet, hogy ilyen módon kissé nyálasabb lett volna a karaktere, mégis jobb lett volna így.
De nem, ez a csodálatos alkotógárda olynra alkotta meg, hogy gonosz irtó gonosz, de tényleg szereti Bruce-t...
Az említett epizódban is: tényleg nem tudjuk sajnálni Thaliát, hisz a Rsa által elkövetet szörnyűségek után amiknek a részese volt nem értkékelhetjük pozitívna, de ugye Bruce és Thalia közti különös szerelem miatt nem értékelhetjük negatív karakterként sem.....
Egyszerűen nem tudom értékelni a karakterét.
EZ is olyasmi, amit ez az okos Bruce Timm és a csapata teljesen elrontott.

Angelus írta...

Talia al Ghul, Harley Quinn, de igazából Greyson, Drake és Barbara is segédfigurák, amik egy főszereplő nélkül önmagukban nem innovatívak. Ezért sem sajnáltam, mikor Marion C. azt nyilatkozta, hogy nem Talia al Ghult alakítja.

A rajzfilm-univerzumban pedig, hát, felemás érzésem volt vele kapcsolatban. Tetszett, hogy Talia egyértelműen egyik oldalhoz se tartozik, az viszont igen, hogy gyakorlatilag nincs önálló tengelye a világképének és életének, mintha megrekedt volna az "apuci kedvence" szinten.

Hogy valamelyik karakter nem egyértelműen jó vagy rossz, az engem cseppet sem zavar, sőt: kimondottan örülök az ilyeneknek. Azt viszont már utáltam Taliával kapcsolatban, hogy semmi kreatív megoldás nem kapcsolódik az egyéniségéhez, apja nélkül működésképtelen karakter, élő trófea.

:-)
Emlékszem, a M.A.S.H. c. filmből egy idézet jutott eszembe Taliáról, mikor ezen gondolkodtam, és szerintem Bruce Timm is mondhatná neki:

"Szerencséje, hogy jó teste van, nővér, különben gyorsan megszabadulnánk magától."
;D

Slater4 írta...

Nos, te egyszer azt mondtad nekem a STar Wars filmeknél, hogy próbálom mentgetetni a filmet.
Most én érzem ezt nálad a Batman-rajzfilm-nél.
Mert Thalia-t egyátalán nem olyanra alkották meg, mint mondjuk Selinát aki valóban se nem jó, se nem gonosz,és amtől valóban érdekes karalter volt, mert Thalia-t teljesen gonoszra alkották meg, csak egy ici-pici pöcökkel nem enegedték, hogy mint ellenség értékelhető legyen.
ÉS hiába írod, hogy mind mellékszereplők voltak, mert Barbara Gordon-t sosem kezelték mellékszereplőként.A többieket igen, de Barbarát - szerintem indokolatlanul - egy sokkal magasabb szintre emelték.Jó példa erre az a "terminátoros epizód" amit itt is említettél, hisz az epizódban Barbar hívja Batmant, a denevérjelet használva, és az epizód során kétszer is megmenti Batman-t.Egy epizód alatt kétszer!Az sem utolsó, hogy mikor megmenti a Bullock-robottól, Batman "horogkilövőjét"(?) használja, méghozzá elég ügyesen. De talán még jobb példa erre a Mr.Freeze-es movie.(na, ott például garyson teljesen mellékszereplő, de Barbara hát...a címben neki kellett volna szerpelnie nem Batman nevének)
Meg ha belegondolsz a küldetésbe való bekapcsolásódását(a bayond-ban Terry-hez képest is) nála csinálták emeg a legkidolgozottabban, legönállóbban.(Bruce-t lezsámítva persze)

Angelus írta...

Én nem állítom, hogy amit szóvá tettél, elenyésző hiba volna. Közel sem tartom egyenrangúnak a különböző karakterek, még a rajzfilmes-kontinuitáson belül se. Taliát önmagában nem tartottam életképes karakternek (ahogy nyilván te se), Barbara pedig számomra beleolvadt a megszámlálhatatlan sok olyan szereplő közé, akiket a későbbi évadok visszatetszővé tettek, akár külsőre, akár jellemvonásaikban. Akármekkora volt Bruce Timm és társai szándéka, hogy Taliát félárnyasan jónak, Barbarát pedig sztárkarakternek megtartsák, egyik sem működött. Elismerem, hogy sok jel bizonyítja, mennyire kivételeztek Barbarával, és mennyire sok "jóság-inyekcióval" tartották vissza Taliát a teljes begonoszodástól. De én elsősorban a végeredményt nézem: Talia csak sztorieszközként működött, aként se maradéktalanul, Barbara karaktere pedig az utóbb megtekintett későbbi rajzfilm-részekben az egyik legkétszínűbb jelenség volt a DC-animáció világában.

Slater4 írta...

Köszönöm a szép hosszú választ!
Na ugye hogy Barbarával folyton kivételeztek...
Na látod, ezért is kellett volna Grayson-nak szereplnie, ezt a Bruce-Barbara-Dick szerelmi háromszöget letisztázni..
Mer elég érdekes, Dick nem volt neki elég jó, Bruce pedig szörnyűséget követett el azzal, hogy Barbara kérésére nem hagyta abba Batman szerepét....
Illetve mondd csak:te találtál rá indokot a ROTJ-ben hogy Drake miért nem gyűlöli barbarát?(mer azt eléggé kihangsúlyozták, hogy Bruce-ról nincs jó véleményen)ha végiggondolod Barbara mit tett Tim-ért?Őszintén:Tett valamit érte, amiért kiérdemelte a bizalmát?Ezzel kapcsolatban szívesen olvasnám a véleményed.
Más téma:Te tudod, hogy jeltek meg USA-ban a rajzfilmekkel folytonosságot képező képregények?ha nem én ajánlhatok néhányat amit le lehet tölteni.
AMúgy kár, ha nem tudsz elemzéts írni a Red HOdd-ról.Elolvastam volna.

Angelus írta...

Megkezdem a háttérinfó gyűjtését a filmről, és mihelyt el tudom csípni valahol, írok róla, ezt megígérem. Nekem is piszkálja a csőröm, hogy eddig nem tudtam sort keríteni rá.

Ami Timet illeti, hát Barbarától a legtöbb, amit a ROTJ-ban láttam, hogy próbálta magához téríteni a nevetőtoxin hatásából és átölelte. Bruce-t meg szerintem azért nem csípi, mert a történtek hatására megneheztelt rá.

Tudtam, hogy egyes képregények a rajzfimvilág sikerei hatására készültek, pl. a Harley Quinn eredetére vonatkozó, akit a The Animated Series hozott létre. Ha ajánlasz néhányat, azt megköszönöm.

Slater4 írta...

Nos, ha háttérinfót kersel, ajánlanám azt az interjút az Under the Red Hood-ról, ami a youtube-on van: http://www.youtube.com/watch?v=9FNp3xdXsbY

Barbarával kapcsolatban nem véletlenül mondtam, hogy különösen itt utáltam meg...(és igazából nem a flash back-r gndoltam)
Mert mi történt ezután?
Egy évig tartot amíg Tim felgyógyult.Bruce pedig megtiltotta neki, hogy újra RObin legyen, ezután Tim elhagyta a Wayne Manort.
Már elnézést, de Barbara milyen lelketlneséggel adja elő ezt Terry-nek!?valhaogy úgy mondja, hogy "hát ez megötrtént, szomorú, de az élet-nek folytatódnia kell"Bezzeg amikor önmagáról volt szó, nem volt ilyen beletörődő...
És úgy adja elő, mintha ő csak úgy véletlenül harmadikként szemtanú volt.De ha belegondolunk, hogyan reagált:
Nem nagyon aggódot Tim-ért.Megleheősen könnyen beszéli el a Joker halála utáni dolgokat.
Bruce eltiltott Timet a küldetéstől?Barbarát eltiltotta?NEm.
Barbara Tim mellé ált , ragaszkodot hozzá, hogy adjon Tim-nek egy esélyt?Nem.Láthatóna egyetértett vele.Sőt ahogy mondja "Bruce magát hibázattat a történtekért" úgy látszik csak bruce-ért aggódott.
Kötődöt ő annyira Tim-hez, jelentett neki annyit érzelmileg, hogy abbahagyja Batgirl-t?Nem!Hisz emlékszel, hogy mondta Terry-nek." mi voltunk a tökéletes pár"
Tim elhagyta a Wayne Manort.EZután ő és Bruce ketten folytatták, sőt, ha visszagondolunk ugye együtt is voltak., és köszönik ők jól meg vannak ketten is.
Megpróbálta kibékíteni őket?Nem!EMlékszel "Tim próbált békülni egyszer-kétszer de ismered Bruce-t"
Tehát úgy gondolta, neki nincs semmi effejta kötelezettsége nincs, az így tök jó volt neki, hogy ő és Bruce...
ÉS aztán:Barbar rendőrként dolgozott ezután, később ő lett a rendőrfőnök.Tim ugye szerette volna folytatni a bűnűldözést, de Bruce megtiltota, Barbara nem szerezhetett volna neki valami munkát a rendőrségnél?Látod ezt sem tette meg, DRake kommunikációs szakértő lett.Pedig Barbarát a rajzfilmek egy kedves, melegszívű teremtésnek sugallátk.Nos ez egy ilyen személyre vall?
Aztán:AMikor eljön az új Batman és Barbara felvette Bruce-szal és Terry.vel a kapcsolatot:Beszélt Tin-ről.Bruce-nak még ennyi év után is csakis azt rójja föl, hogy nem hagyta abba Batman szerepét.Az ami t Bruce Timmel tett nem zavarta.
És :Leagalább annyit megtett Barbar, hogy elárulja Tim-nek ki az új Dneveér?Még ezt sem tette meg!Miért nem?Persze önmagának Barbar természetes-nek vette, hogy akkor sétáljon le a Bat-barlangba amikor akar...
És mit tett Timért?AZt mondta "Én néha még Tim felé nézek"Ennyi?Megkérdezte néha, "hogy vagyunk, hogy vagyunk"
És ennyivel kivívta azt, hogy Tim bizalmasa legyen, miközben semmit nem mond el neki?Már elnézést, de ez egy "nesze semmi, fogd meg jól"

Slater4 írta...

ÉS ahogy elképzelem azt a jelentetamikor Barbara otthagyta Bruc-et az is elég fura:"Ó Tim, annyira szomorú vagyok.Ultimátumot adtam Bruce-nak, hogy vagy a küldetés vag yén, pedig DIck-kel való kapcsolatát is tönkre tette értem, és ő a küldetés választotta, de ez már nem volt jó nekem"
Tim: "Hát ez tényleg szomorú.Engem elengedett egyedül amiokr a Joker kint volt, aki elrabolt, három hétig kínzott, ti csak akkor találtatok meg, amikor ő akarta, és nekem kellett megölnöm őt, a trauma után egy évig az utcára se mehettem ki, és ő ezután elvette tőlem RObint.De igazad van, a te sorsod sokkal szomorúbb" (remélem szeretd a szarkazmust)
És a rajzfilm tényleg azt sugallja, mihtha így lenne.Emlékszel amikor Barbar és Terry beszélget-nek, Terry olyan szomorúan nézett."ó de szomorú Bruce és ő együtt is élhetnének!"
AMiokr Tim sorsáról értesül első gonodlata:"na akkor neki van intitéka, hogy meg akarja ölni Bruce-t"
Hogy a film végét már ne is említsem:Miután DRake -ről kiderült, hogy Joker uralma alá vonta a testét(ami bármit is mondasz, rettenetes volt) volt ez a párbeszéd: "bmegtanultam, hogy becsülnöd kelll az emberelet az életedben, amíg lehetBarbara:Nem sokan tudják ezt mgetenni, hiába akarják ezt a szívükben"Ennyi?MAjdnem azt mondja, hát Tim a te sorsod nem is olyan rendkívűli eset...Egy kicsivel leheett volna sajnálkozóbb, már bocsánat...
ÉS az arcán mind Terry, mind Bruce megjelneésekor jól látható a döbbenet.Terry-től ne hitte, hogy felfedi a titkát, és hogy nztet már" Jó ég!Negyven év után miután Bruce nemezise uralkodott Tim teste fölött Bruce ljött meglátogatni.Tim-nek nagy megtiszteltetésben van része"
Meg is hatódthatnék, ha Barbar nem akkor beszélt meg találkozott volna velük, amikor csak akart.ÉS ennyi képmutatás után Tim.nek az égvilágon semmi baja Barbarával.Na azért zet már sehogy sem tudtam elhinni...
Őszintén szólva sokkal logikusab lett volna, ha Tim egy a Sötét Lovag Haervey Dentjéhez hasonló bosszú hadjáratba kezdett volna hosszú évekkel a ROTJ eseményei elött...
Egyébként meglep, hogy DRake nem ragadta meg a szimpátiádat.Azért is, mert Mr. Freeze-t például megsajnáltad, és szerintem DRake bőven szenvedett annyit, mint Freeze.
Ja és elnézést, ha túl sokat írok.Remélem nem veszem el a kedvedet, hogy olvass.

Slater4 írta...

Ja majd elfelejtettem!
Szóval:Az animációs Btaman kéregényeknek képzeld egész hosszú sora vanSZóval:(egyébként havolnta jelnetn meg egy füzet)
1992-1995 között jelentek meg a "The batman Adventures" című képregényfüzetek.A ANaimated series-szel folytonosságban.
1995-1997 között (miután a sorozat véget ért ugye) volt a "Batman and Robin Adventures".
Ezt tulajdonképpen akár az animációs sorozat folytatásának is teinthtetjük.
Ugy 97 szeptemberben mekzdődőött a new batman Adventures.ÉS 1998 januárja tudod mivel nyitott?
"Batgirl ADventures"
Elolvastam és van olyan szörnyűséges mint haogy azt gondolod.Bruce Timm-ék úgy látszik tényleg Barbara volt a mindenük...Szörnyű!
Nos 1998 első felében megjeletn 5 képregény
"Batman:The Lost years" címmel.Ezek voltak hivatottak összekötni a Batman ANimated Series és a New Baman Advevneturest.(az animaet series stílusában)
Mondjuk igazából a fontosabbakat megismerhetjük a TNBA "sins of the Father" és "old WOunds" epizódokból, szóval annyira nem lettek jók.
És egyébként az angyin idegesített, hogy itt aztán úgy megalázták Dick-et hogy az már tlnyleg hiteltelebón volt.Barbar ügyesebb, okosabb, tehátt jobbb, és sokkal felnőttesebb nála,míg Dick olyan ezekben is, mint egy gyerek.ÉS ezt annyira túlzásba vitték, hogy az hihetetlen.de erre szerintem ők is rájöttek, mert az "Old Wounds" című peiózdban normálisab volt a dolog.Az egéybként azért tetszik, mert végre egy normális Robin karaltert láthattam.
Aztán 1998-2002 között volt a "GOtham ADventures" ami már TNBA.
Fucsa, 2003--2004-ban újyra elkezdték immíár "The batmna ADventures V2" címen.
És amit már végkpp nem értettem 2008-ban (tahát jóval az egész DC animáció vége után) kiadtak néhány Batman Beyond-os kpgregényt.(éS mit ad Istten Grayosn és Drake még ezekbe se szerepelnek a Beyond univerzumban, Barbar meg öttbször is.)
légyszí, ne haragudj, hogy ennyit írok, de szeretem részletesen átadni az inforámciókat!

Nos kettő történet vana mit én külön ajánlanék:
az egyik a Batman and oRbin Avnetures első két füzete(Duplafüzetű) történet: Ezen az oldalon biztos megtalálod:

http://www.filecrop.com/search.php?w=Batman+and+Robin+adventures&size_i=0&size_f=100000000&engine_r=1&engine_h=1&engine_m=1

Meg is mondom miért:Két Arc-cal foglalkozó történet.EMlékszel, a Két ARc című epizód végén Harvey eldobja az érmét, és a menyasszonyával Garce-szel elmegy egy gyógykúrára.AZtán később ismét megjelent bűnözőként.Nos ez egy érdeke magyarázatot ad, hogy kerekedett fel benne ismét Két-Arc.Sőt azt is kimdohatom:a történet egy-két pillanat annyira a Sötét lovag ra emlékeztetet hogy tényleg nem tartok kizát-nak, hogy Nolan olvasta. ezt.

A másik: EZ jó pár ével későbbi.A "the batman daventure 2"-ben van, a 7. és a 8. képregényfüzetet töltsd majd le.

http://www.filecrop.com/search.php?w=The+Batman+ADventures+V2&size_i=0&size_f=100000000&engine_r=1&engine_h=1&engine_m=1

Nos ez már egyátalán nem tetszett.Ez boizony az "egyszerű, de nagony nem nagyszerű"
Sajnos ismét egy tökéletes példája annak, ahogy a készítők Barbarát teljesen feltolták mondehová, Grayosn-t és DRake-t meg ki a szemétbe.Ez egy igen éles példa mindkettőre.
Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy érdekelne téged, merte ebben a két képregény füzetben (angolosan): RETURN OF THE PHANTASM.
A véleméynedre kiíváncsi vagyok.(Mind a DRake-Barbar felvezetésermről, mind ezelről a képregényekről)

Slater4 írta...

Ha elolvastad őket, majd légyszi mond el milyennek találtad őket!Kíváncsi vagyok mi a véleményed róluk.

Angelus írta...

Sajnos problémám akadt a linkelt programok letöltésével. Nincs olyan változat belőlük, amelynél 1, max. 2 lépésből áll, hogy készen, töltés nélkül is megtekinthessem (mint a youtube), vagy ingyen és vírus nélkül a teljes verziókat letöltse, regisztráció meg hasonló adminisztrációs pepecselés nélkül? A legjobb tényleg az lenne, ha egy youtube-hoz hasonló programon csak el kellene indítani őket.

Slater4 írta...

Hát olyat mint a youtube nem tudok nyújtani.Nem tudom, milyen problémáid akadhattak.Lemásolod a linket, ot vannak a mondjuk a "batman and RObin ADventures 1" rákattintasz az egyik-re, akkor bejön egy új lap.Az új jap-nak az alján van egy "Download from Rapidshare.com:"-os link, aarra rákattintasz, megint jön egy új lap, és ott van 3-féle lehetséges letöltési mód, a középső-re rákattintasz, és héhány perc múlva letöltődik.
Szerintem elég egyszerű.
És nem tudom milyen "regisztrációs pepecselésről" írzs, nem kell regisztrálni.

Angelus írta...

A Download from Rapidshare.com" szöveg alatti linkig még el is jutottam, de a laptopom valamiért nem hozza be az azutáni lapot, sőt a többi megnyitott oldalt se tudom az asztalról visszahívni, csak ha kilépek, "Befejezés most" rublika jelenik meg, és előlről kezdem a belépéseket. Lehet, hogy a gépemmel van valami baj, nem tudom.

Slater4 írta...

Ó, az nagy kár! Nincs egy másik gép a közeledben?MOndjuk egy asztali gép?
Nekem nincs semmi bajom a letöltésnél.

Angelus írta...

Megpróbálhatok keresni egyet, de valószínűbb, hogy elviszem megnézetni hétfőn vagy kedden a lap-topom-at. Mostanában időnként akadozik a működése.

Ezek a Batman-történetek, amiknek a linkjét elküldted: megpróbálom a címük alapján megkeresni őket a neten. Az Under the Red Hood-ot még augusztusban tervezem; a TDKR-t meg, hát, úgy döntöttem, hogy nem vagyok kíváncsi a szinkronos verzióra. Nehezebb lesz így megtekinteni, de a TDK szinkronja után nem merek kockáztatni a hivatalos hazai fordítással.

Slater4 írta...

Ha esetleg még sikerülne elolvasnod őket, akkor azért írd le a véleményed!Bocs, ha sokat nyaggatlak ezekkkel, csak ha eltudod olvasni, kíváncsi lennénk, mi volt a véleményed.

Slater4 írta...

Egyébként én egy kicsit "aggódok" a TDKR miatt.
Ugye már azért is érdekes, hiszen már ismerünk egyfajta finálljét a denevérember-nek, leginkább a Batman Beyond "Reborn" és a Justice League Unlimited EPilógus epizódjára gondolok.(ugye ezek kifejezetten Batman-ről szólnak)
Az EPilógus egyébként szerintem a DC animációs világának talán legszebb epizüdja!(Egyébként nem utdom, hogy te most ismered -e a TNBA-t vagy enm, a felnőtt Terry problémái sokban emlékeztettek Dick Grayson "Old WOunds"-os dolgaira.Főleg, ahogy Terry felketlit Dana-t hajnali 3 után.Dick is ezt tette Barbarával.Persze Dick esetében sokkal súlyosabbak voltak problémák.)
SZóval kíváncsi vagyok NOlan ezzel a fináéval szemben vajon mit fog alkotni.(Na jó egy kicsit talán izgulok is)
Attól félek leginkább, hogy Joker karakterének a hiánya ott lesz a film-ben.Félek, hogy hiányolni fogjuk.Leginkább ezért.
Illetve aggódom a Macskanő szereplése miatt.Ő ugyan nem egy rossz karaltere a Batman-univerzum-nak de Batman fináléjában szerepelnie...nem tudom.

Angelus írta...

Az Epilogue epizód nekem is tetszett a JL-rajzfilm-sorozat végén. Nem maradéktalanul, de tetszett. A végén tényleg látszott, hogy a 95 éves Bruce és a 31 éves Terry között megbecsülés van:

"A székemben vagy."
"Igen. Úgy látszik."
"Hol az ördögben voltál?"
"Volt némi elintéznivalóm."
"Rébuszok leértékelve. Különösen hajnali 3-kor. Hívhattál volna. Készítettem levest, de kihűlt."
"Sajnálom. Nem akartam, hogy aggódj."
"Th. Én Gotham miatt aggódtam. Ha Batman nincs a környéken..."
"Megoldottam a dolgot. Mindig."

Ez, pl. ahogy Terry odanyújtja neki a gyógyszerét, az egész Bat-rajzfilm-univerzumból az egyik kedvenc jelenetem.

Slater4 írta...

Nekem még az is nagyon tetszett benne, hogy mondja: "Kent hívott.Semmi apokaliptikus, csak kéri a tanácsod egy ügyben amin dolgozik"
EZ azért tetszett, mert ugye Batman-hez hozzátartozik, hogy néha besegít SUperman-nek.Én imádom a Batman/SUperman együttműködéseket és a barátságukat.
A vicces a dologban egylbként hogy akkor Terry öccse is Bruce fia....
Érdekes lesz majd összehasonlítani ezt a finálét majd Nolan fináléjával.
Egyébként mondd: Az epizód vége tényleg olyna volt mint a legleső Batman epizód vége?HOgy rendőrök Batman-t a magasban látják, és kérdezik:"láttad?"
És mi volt baj az epizóddal?
Légszi válaszolj a kérédéseimre!

Angelus írta...

Az első kérdésre: igen, látok hasonlóságot, bár nem túl erős a párhuzam.
Az Epilogue-val az a bajom, hogy bár érdekfeszítő elképzelés, hogy Amanda W. tudományos projekt-je tette Terryt Bruce genetikai fiává, egy nagy hátránya van: kivérezteti a lehetőségét, hogy a vérrokonságon kívül más is, a puszta jelleme elég legyen valakinek, hogy Batmanné váljon. Ez túl öreg klisé, és degradáló az ikonra úgy, mint Wayne karakterére.
Terry pedig enyhén fafejű, amiért belelovallja magát a saját gyanakvásába, bármennyire is legyen az ő szemszögéből érthető a felháborodása, mikor Bruce-t vádolja.

Slater4 írta...

CSak mert egy fórumban azt olvastam, hogy tök jó, hogy "ugyanúgy ért véget, mint haogy elkezdődött" De akkor nem volt igaza az illetőnek.
De ne feledd, hogy Terry öccse is Bruce fia!Mármint az epilógus alapján.SZóval azért nemcsak a genetikán múlik.
Na jó, most utoljára kérdezem meg: Nem olvastad el azokat a képregéyneket amiknek beküldtem a linkjét?
Ha meg nem érdekel, ha csak az epizódokat érdekeltek arjzfilm-képregény meg nem, mondd el nyugodtan.Nem fogok megsértődni.
Tudod, az összes filmkritikádban lehinkább a Batman-sztrik, séa Gyűrűk Ura véleményézéseid fogtak meg.Ezért vagyok olyan kíváncsi.

Angelus írta...

Már írtam egy másik cikk-hez. Sikerült, amiket megadtál. De azok fájlok teljesen használhatatlanok voltak. Többször próbálkoztam vele, változtattam a formátumot, hátha úgy olvashatók lesznek a letöltött fájlok. Egy gépismerő ismerősömet is kérdeztem a dologról, de nem tudta, mit lehetne csinálni velük.
Csak a leírásukat sikerült megkerítenem, meg 2-nek a képsoraiból néhányat. Azok alapján nekem úgy tűnik, hogy nem túl erős munkák, inkább csak variálnak bizonyos epizódok elemeivel. Esküszöm, nem rajtam múlott a dolog.
Figyelj, nem ismersz olyan honlapot, ahol mondjuk kiválasztható a szám, és kattintással lehet lapozni őket? Több japán képregényt így sikerült elolvasnom végig.

Slater4 írta...

Egyszerűen nem értem miért nem megy neked.
Ma is felkerestem az oldalt eltöétöttem a fájlt tömörítettem és kész, ahogy mondod csak kattintva kell olvasni.
Tömöríted fájlt, miután letöltöd?

https://rapidshare.com/#!download|542p5|23060807|Batman___Robin_Adventures__01...cbr|10201|0|0


Mondom aközépsőt klel letölteni ahol az van, hogy "Save File to...
...your computer."

AZtán ha lett töltve a fájl kattintani kell rá jobb egérrel, ott lesz "Hozzáadás ehhez:Batman and Robin ADventures 01" és az már olvasható.
Egyébként nem tudom mi baj lehet.NÁlam megy.Nem mintha ez lenne a lagnagyobb bajunk, de azért már bosszant, hogy nem tudom ez átadni.

Slater4 írta...

MOndd csak, az Under the Red Hood-t sem sikerült megtalálni?
És tényleg nem tudom elképzelni mi lehet a baj .

Angelus írta...

Most már én se. Megint másvalahogy nem vált lehetségessé, hogy lássam. Először nem tudtam letölteni, másodszor a sikerrel letöltött fájl használhatatlan volt. Most ezt írta ki:

"A Windows nem tudja megnyitni ezt a fájl:

A fájl megnyitásához a Windowsnak tudnia kell, hogy melyik program hozta azt létre."

Kabaré, én mondom.


Az Under the Red Hood-ot még keresem: a leírás és a kritikák alapján nagyon jóra sikerült, a kinézete és hangulata tetszik, csak kicsit mintha zsúfolt lenne.
Tovább próbálkozom. Márcsak azért is érdekel, mert a The animated series-hez képest a rajzolt stílus, a szereplők jellege és karizmája valahogy közelebb áll a képregényes valójukhoz. Főleg Joker és Ghul.

Slater4 írta...

Várj csak!Az jó ha megvan az a fájl!
Az még nem maga a képregény!
JOBb egérrel rá kel kattintani, és arra kell rámenni, hogy "Hozzáadás ehhez:BAtmana and Robin ADventures 01"
Meglátod menni fog!

Slater4 írta...

Két kérdésem lenne:
1.Sikerült már letölteni azt a képregényt?Az előzőhozzászólásomban leírtam mit kell csinálni a fájl-lal.
2:Megnézted már a Sötét Lovag - Felemelkedés filmet?
A véleményemet nem írom most le, mert nem akarok spilerezni.

Angelus írta...

Akkor válaszolnék: még nem tekintettem meg a filmet. De a bevezetőt már megírtam hozzá.

A képregény meg hát: Ha a link behozásától minden, a legeglegapróbb részleteken át, kijelzéseken, táblázatokon, megjelenő rublikákon, azon való kiválasztáson stb. át egészen odáig, hogy a kész képregény ott hever teljes képes-színes valójában az olvasó előtt, akkor megint nekiveselkedek.
Ahol eleve készen lett volna az összes szám, olyan honlapot meg nem találtam. De az eddigi morzsák alapján csak egy rip-offnak tűnik a rajzfilm-sorozatról.

Slater4 írta...

Veselkedj csak neki!
Mondom, ha megvan az a fájl, amire mondod, hog rákattintasz, azt írja ki, hogy "a Windows nem tudja megnyitni ezt a fájlt" arra JOBB EGÉRREL kattintani kell, és meglenik az hogy "HOzzáadás ehhez:Batman and Robin Adventures 01" (vagy amelyiket letöétötted) arra rá kell menni, és akkor kész van.
MOndd, az hogy lehet, hogy még nem áttad a filmet, de már megírtad a bevezetőt?
Tényleg, fogsz róla írni egy teljes cikket?Én örülnék neki, bár gondolom emlékezetből nehezebb lehet ilyet írnod, mintha ott van a gépeden a film.
Akkor most nem szólok még róla semmit.Megvárom, amíg megnézed.

Angelus írta...

A bevezető az Aurórában történt magánmészárlással kapcsolatban, ami a premier napján történt. Őzzintén remélem és ha lehetőségem nyílik rá, szavazással is támogatom, hogy szigorítsák meg a fegyvertartási és közbiztonsági előírásokat az Egyesült Államokban. Ha bárki azt követheti el, mint ez a James Holmes, akkor az a város/közösség megérett a polgári önrendelkezésre, hatósági és törvényszéki engedélyek nélkül. Az áldozatok léte örökre semmivé lettek egy gennytenger hülyegyerek pillanatnyi dilije miatt. Valószínűleg majd még átszabom ezt a részt a cikkben, ha majd a TDKR-től írok, de mindenképpen több sorral megemlékezek az áldozatokról majd.


Az általad javasolt képre

Angelus írta...

Az általad javasolt képregényekkel kapcsolatban pedig - bocsáss meg, de - továbbra sem tudok mit kezdeni.

Nekem jobb gombra nem jelenik meg olyan, hogy "HOzzáadás ehhez", ahogy írtad, akár a táblázatra, akár a letöltött ikonra kattintok. Nincs ilyen. A táblázaton csak 2 lehetőséget kínál:
1. A webes szolgáltatással megkeresem a megfelelő programot
2. Kiválasztom a listáról


És mielőtt akármit is válaszolsz, most már megkérlek: a legapróbb részleteken át a teljes folyamatot írd le, egész addig, hogy ott van előttem az összes, teljes színes szám tartalma az össze oldalával együtt, és csak lapozni kell őket.
Ezek után azt hiszem, korrekt, hogy ne csak egy-két lépést írj le, hanem az összeset, mert nem sajnáltam az időt, hogy teljesítsem a kérésedet.

Slater4 írta...

Az istenit neki!Ez már nagyo idegesítő.Egybként sajnálom, ha valóban sokat próbálkoztál, sé nem jött össze.Na jó, most mindent leírok bármilyen nevetségesnek hangzik is.
Én elöször a googleb beírom, hogy Gotham Adventures doanloawd, mert erre kidobja azt az oldalt.Aztán beírom a a keresésbe, hogy Batman and Robin ADventures.Ugye kidobja az összes találatot.
Akkor rákattintok mondjuk a 01-e számra(ugye ezt ajánlottam)
Akkor a következő lapon megéjelenik a lap alján ez "Download from Rapidshare.com:"Az alatta lévő linkre rá kell kattintani.
AZtán bejön egy új oldal amin 3féle lehetséges letöltési mód van. "by now" download" és "save"
A középsőre kel rákattintanim ami geéyvként zöld színű.
Akkr ugye alul meglelenik, hogy letöltődött a fjlá.
Akkor kattint rá, és rá kell menni, arra, hogy "megjelenítés mappában" Akkor a mappában megvan a fájl, rá kell kattintani JOBB egérrel, és akkor rámenni arra, hogy "Hozzáadás ehhez:Batman and Rpbin ADventures 01"
A mappában létrejön egy új fájl, az a képregény.
Hú tényleg sajnálom, ha sok idő veszetegettél vele.

Angelus írta...


"Én elöször a googleb beírom, hogy Gotham Adventures doanloawd, mert erre kidobja azt az oldalt" MELYIK OLDALT Az 5 OLDALNYI KÖZÜL? ".Aztán beírom a a keresésbe, hogy Batman and Robin ADventures." A GOOGLE KERESŐJÉbe? "Ugye kidobja az összes találatot.
Akkor rákattintok mondjuk a 01-e számra(ugye ezt ajánlottam)" MI A HONLAP NEVE?
"Akkor a következő lapon megéjelenik a lap alján ez "Download from Rapidshare.com:"Az alatta lévő linkre rá kell kattintani." MI VAN RÁÍRVA ARRA A LINKRE?

stb.

Slater4 írta...

Beírom a google be GOtham ADventure download, és az elős találatra rákatintok.
annak az oldalnak a keresőjébe írom be, hogy Batman an ORbin Advnetures, és így tovább.

Angelus írta...

Ez ugyanaz a letöltési csatorna, amit eddig is ajánlottál. Amit sokszor végigpróbáltam, és írtam, hogy a kész letöltött fájlt nem tudom megnyitni. Valami miatt használhatatlan állapotban jelenik meg a laptopomon, ezzel a címen, hogy:

The_Batman_and_Robin_Adventures_01-11.rar

Többször már inkább nem próbálkozom, egyszerűen túl sok most már a macera vele.
Esetleg nem tudnád kész állapotban átküldeni az E-mail-en? Más ötletem már végképp nem maradt.

Slater4 írta...

Nagyon nagyon kérlek csak egyetlen utolsó kísérletet tegyél még!
FIgyelj, az a helyzet, hogy valahogy nem érted a program letöltését.NEm tudom miért.
SZeretném, ha pontosan azt csinálnád amit leírok.
De tényleg.És tényleg utoljára próbálom.
Nisd meg ezt a linket:

http://www.filecrop.com/41922193/index.html

AZ oldal alján van ez a szöveg: "Download from Rapidshare.com:"

EZ alatt van kék betűkkel egy link.
valamilyen "rapidhsare" oldal

Azt már elmodntam, hogy ha arra rákattintasz, akkor bejön a 3 lehetséges eltöltés, és a középsőre, a zöld színűre kell rákattintani.
Tudod akkor alap alján megjelenik ez az "összes letöltés megjelenítése"
Biztos megjelenik.Ott van az afájl, amire mondod, hogy nem tudsz vele mit csinálni.
Most figylej alaposan: ugye ez van ott "Batman_RObin _Adve... cbr" Ot melette van egy nyíl! Egy lefelé mutató nyíl.Arra kattint rá, é smgejelnik a lehetőség "megjelenítés mappában"
AKkor megnyílik a mappában a fájl.
AKkor kell Jobb egérel rákattnintani, és megjlenik az hogy "hozáadás ehhez:Batman And Robin ADventures"
AKkor létrjön egy új fájl a mappában ami már a képregéyn.
Esküszöm ez az utolsó kréséem ezzel kapcsolatban.
Kérlek, tényleg potosan csináld úgy, ahogy leírtam.

Angelus írta...

Őszintén sajnálom. Hiába próbálkoztam azzal, amit javasoltál, nem tudok mit kezdeni azzal, amit már sokadjára letöltöttem, hozzáadni próbáltam, etc.

Csak egy számából találtam eddig egy nagyobb szeletet egy angol nyelvű honlapon; azt hiszem arról, amelyikben Kétarc még újsütetű bünözőnek számít. Szerintem túlságosan hasonlít a TAS-ra a rajzstílus és a történet is. Ahogy én látom, a The animated series sikerének a visszahatásai ezek az újabbfajta képregények. Harley Quinn például ha jól tudom szintén TAS-teremtmény.

Még egyszer elnézést kérek tőled, látom, mennyire szeretted volna, és én is akartam hosszabban véleményezni. Az a gyanúm, hogy a gépem valahogy nem kompatibilis a letöltött fájl formátumával, ezért nem engedte, hogy a rar-os és a cbr-es ikont is megnyissam.

Slater4 írta...

EGyszerűen en értem miért ne sikerül.
Ne haragudj, hogy megkérdőlezlek, debiztos pontosan azt csináltad ahogy írtam.
Amikor letötltötted a fájlt, a lap alján, a jobb szélén nem jelent meg , hogy "öszes letöltés megjelenítése"?
És ott ahigy írtad "Batman_RObin _Adve... cbr" ikonbon belül van ott van emellettte EGY LEFELÉ MUTATÓ HÁROMSZÖGFÉLESÉG.aRRA KELL KATINNTANI.
Arra kattintottál rá? és Az ott megjelenő lehetőségek közül nemarra, hogy "MEGYNITÁS" hanem "MEGJELENÍTÉS MAPPÁBAN"
Tényleg nem akarok az agydra menni, de ez egy egyszerű program.Kizártnak tartom, hogy nem működik.
Egyébként lehet, hoyg pegpróbálom elküldnei.

Slater4 írta...

Megpróbáltam elküldeni.
EZt dobta ki:

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 555 555 Message size exceeds the limit (state 17).

Slater4 írta...

MEgpróbálhatom elküldeni újra?

Angelus írta...

Természetesen. Meg tudta jegyezni a Mail-program a címet?

Slater4 írta...

Mondd csak elemnt?mErt elküldtem egy freemail-es fiókkal.
De úgy volt, hogy elküldtem akkor kiv olt írva "elküldött levelek:1" aztán eg yperc múlva "elküldött levelek:0"
MOst átment?

Angelus írta...

Maga az üzenet átjött végül. A link megnyitásakor viszont megint a régi nóta kezdődött: társítani kellett volna valamivel, mert önmagában csak azért se akarta megnyitni.
Nosza, nekiállok, újra meg újra letöltöm, más-más programhoz társítva, de egyikre se hozza be a tartalmat, azaz a képregényeket. Sőt: egy idő után már a társítást se hozta be: minden letöltéssel egy üres, x-gigás ikon töltődött le, tartalom nélkül. Már ötletem sincs, mit kéne csinálni.

Angelus írta...

Az Indiana Jones-hoz linkelt két TNBA-epizódot megnéztem. De az indítórészét már megmutattad egyszer. Amelyiknél Tim Drake Robinná válik. Továbbra is úgy gondolom, hogy Dick Greyson cameója az utolsó fél percben volt a legjobb részlet benne.

A másik, a Holday meg, hát ritka pocsék volt. A 10 legrosszabb epizódba beválogatnám, t'án még 5-be is. Annak is az utolsó perce mosolyogtatott meg pozitív értelemben, a többi lényegében trágya volt.

Slater4 írta...

"De az indítórészét már megmutattad egyszer. Amelyiknél Tim Drake Robinná válik. Továbbra is úgy gondolom, hogy Dick Greyson cameója az utolsó fél percben volt a legjobb részlet benne."

Ó, akkor bocsánat!
Dick belépője szerintem is egész stílusos volt, ahogy Bruce és ALfred ledöbbennek, Barbara és Tim meg mosolyog-nak.
A másik epizód-nak az az érdekessége, hogy Bruce a ROTJ-ben ezt a felvételt halgatja.
Tudod, ez a " túszokideje éjfélkor mlejár, hacsak a mi kedves Sötét Lovag-unk meg nem állít!HAHAHAHAHAHAHA"

Egyébként le tudnád írni részletesebben, mik voltak a gondjaid ezzel a két epizód-dal?Nem mintha különösebb jelenetősége lenne, de már többször mondtam, a te írásaidat szívesen olvasom.

Angelus írta...

"A másik epizód-nak az az érdekessége, hogy Bruce a ROTJ-ben ezt a felvételt halgatja"

Szemfüles vagy, hogy ezt az átfedést kiszúrtad! Dick megérdemelt volna legalább egy cameót a ROTJ-ban is, dehát, elvileg ezt pótolták be az UTRH-ban Nightwing sokszori szerepeltetésével. Az animációs sorozat-rajongóinak (főként akik a már kivált Greysonnal szimpatizáltak) szánt kárpótlás lehetett.

Az indítóepizóddal kapcsolatban: Tim háttere még tetszett, az azonban kevésbé, hogy miként menti meg Batman, és hogyan reagálnak rá Bruce és Barbara, mikor Tim rájön a titkukra. Aztán a végén Bruce játssza az edzésükkor a kemény mentort, ami cinikus felfogást tükröz.
Nem tudom továbbá, miért épp Kétarcot választották ide főgonosznak. Talán úgy gondolták, hogy mivel a kölyök Tim is rááll erre a kettős életre, így ezt jól tükrözi a személyiséghasadás letipikusabb esete a Bat-gonoszok között. Hisz Harvey-nak volt egy másik személyisége régen, és ma már örökre az a másik maradt.


A Holiday-jal kapcsolatban több dolog kifejezetten ellenszenvet ébresztett bennem. Egyrészt Ivy és Harley terve, hogy Ivy egy testirányító szert az ajkaira kenve kényszeríti Wayne-t, hogy fel-alá furikáztassa őket, és állja az agyament vásárlásuk költségeit. Ez megint balfácán címerbe kényszeríti a főszereplőt, mint a növényfeleséges epizód.
Harley megjegyzése a legelején ("legalább szerezzünk be egy karácsonyfát, légyszi!"), meg Ivy mérges reakciója arra meggondolkodtatott: Azért szerintem a TAS-béli Gothamben is árulhatnak valahol nem-valódi-karácsonyfát.

Clayface az epizód mélypontja, megjelenésétől az elfogásáig. Ugye láttuk, hogy Bullock egy ritka lerobbant áruházi Mikulást alakít, kolleginája, Montoya pedig, nos, zöldben mászkál. Aztán 4 emberalakból összeolvad Clayface, a két rendőr tehetetlen, majd megjelenik a TNBA üdvöskéje, azaz Batgirl, és lerúgja. Persze, végül nem ő sokkolja le, de akkor is bugyuta volt az egész "küzdelem".

Joker meg egyszerűen azért került be, mert nem maradhatott ki. A legjobb dolog vele kapcsolatban talán az volt itt, amikor ráesett az a harang, és végre leállt. Hogy egy csomó olyan maszkot tukmál az emberekre újévnél, mint amilyen az ő képe, olyan gyenge trükk, ami mögül a Conroy-féle Batman 5 másodperc alatt kiszúrná az igazit.

A két dolog, ami a Holidayes epizódban tetszett, az Batman első megjelenése, és a végén a közös koccintása Gordonnal.

Slater4 írta...

"Szemfüles vagy, hogy ezt az átfedést kiszúrtad! A két dolog, ami a Holidayes epizódban tetszett, az Batman első megjelenése, és a végén a közös koccintása Gordonnal."

Hát köszi, bár nem is emlékszem, hogy mikor is vettem észre..,De hát ez az, látod, a fottball-bíró ruhán is látszik.Még az is érdekes, hogy másfélekpp volt Joker megrajzolva a felvétel két meghallgatásánál.Persze a ROTJ-ben jóval félelmetesebb-nek tűnik az üzenet.
Demég egy megfigyelés:szerintem az a kávéház, ahol Batman és Gordon koccintottak ugyanaz lehet, ahol Terry és Barbara beszéltek a "Touch of Cruare" epizódban.(Bár ha jól sejtem az a "koccintás" már nem tetszett neked annyira)

" egy csomó olyan maszkot tukmál az emberekre újévnél, mint amilyen az ő képe, olyan gyenge trükk, ami mögül a Conroy-féle Batman 5 másodperc alatt kiszúrná az igazit."
Hát végülis meg is találta rögtön, nem?Egyébként sem hiszem, hogy Joker ereljtőzni kívánt volna, hiszen ott ült a színpadon, jó láthatóan.Egyébként Joker ezen tréfája egy kicsit az 1989-es-t juttata az eszmbe.Ott is JOker nagy szórakozó tömeg elött akar valamit elkövetni, ám Batman megállítja.De egyébként e volt az is, ami felvette ezt a "joker titkos haditechnikákat lop" stílust.

" 4 emberalakból összeolvad Clayface, a két rendőr tehetetlen, majd megjelenik a TNBA üdvöskéje, azaz Batgirl, és lerúgja. Persze, végül nem ő sokkolja le, de akkor is bugyuta volt az egész "küzdelem".

Olyan lehtetlen? Ne feledd, Barbara nem kislány, már egy fiatal felnőtt nő, elvégezte ő is a rendőrakadémiát, sőt maga Batman is kiképezte.








Angelus írta...

http://www.animeflavor.com/node/35507

Ez a 84. epizód Mr. Freeze-zel... Rég eldöntöttem, hogy sorozatok 1-1 epizódjától nem várom azt a tökélyt, amit filmek közül is csak maréknyi teljesít. Csak ez amerikai TV-rajzfilmekhez képest ritka jó széria volt, és aki kritikus szemléletű, egy idő után belefonódik, és bosszankodhat a visszarántó tényezők miatt.

Az eleje még erősen indul, aztán félidőnél egyre nagyobb baromságok következnek.

Az elején Freeze szöktetés hatásos. Annak is örültem, hogy kivételesen a főgonosz nem akarja hátbatámadni az embert, akit megszerez a céljához.

Ami nem tetszik, hogy beleerőltetik ezt a felelőtlen túlzást az Atlantisz-szerű városról, és milliárdokat érintő globoeljegesítésről.
A halhatatlanság kérdését nem részletezik, és az egésznek a morális dilemmája megreked azon a szinten, mint a Wolverine mozifilmben: te halhatatlan vagy, nem kell, hát segítsd, hogy én az legyek. Ezért örültem, hogy a főgonosz csak egy huszadrangú mániákus, nem igazi gennyedék, mint pölö Ra's al Ghul.

A zárás pedig, hogy Freeze mint egy vadbarbár elpusztítja az egész várost, ráadásul Batman egyetértésével... sőt: úgy, hogy tudja, hogy Nora is ott van! Nem tudhatta előre, hogy valami isteni csoda folytán egy jégtömbben megmaradnak.

Slater4 írta...

"én nem találtam meg erről az epizódról a leírásod"

"Pedig ott van. És igen: ugyanarról az epizódról beszélünk. A Batman: The animated series 84. epizódjáról.

De nem baj, majd bemásolom ide is:"

JA érterm már! Én meg azt hittem úgy érted, hogy szerepel cikkben

Egyébként most nekem a Heart of Ice-hoz is van néhány problémám( azt hiszem külön is írom őket, hogy könnyebben szétválasztható legyen):

Például én nem egészen értem, ha akkor aba a balesetben a laborban ot nos.. "jéggé" vált a teste, hogy tudott onnan igazából elmenni?És Norát miért nem vitte magával?
Különös probléma, hogy rendben van, hogy Boyle valószínűleg leállította a projektet, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy Nora már nem él.
Azt sem értettem, hogy Freeze eredeti terve az volt, hogy lefagyasztja az egész épületet.Ez olyan személytelen.Miért nem személyesen akarta véghezvinni a bosszúját?
És a végén Freeze valahogy túlságosan "hagyja magát legyőzni". Hogy lehet, hogy fel sem merült benne, hogy az eszköz amit Batman hozzávág, talán árthat neki?

Slater4 írta...

Na a Deep Freeze:

"Ez a 84. epizód Mr. Freeze-zel... Rég eldöntöttem, hogy sorozatok 1-1 epizódjától nem várom azt a tökélyt, amit filmek közül is csak maréknyi teljesít. Csak ez amerikai TV-rajzfilmekhez képest ritka jó széria volt, és aki kritikus szemléletű, egy idő után belefonódik, és bosszankodhat a visszarántó tényezők miatt."

Pedig arra számítottam, hogy azért tetszeni fog. (Azért jó epizód volt, nem?)
Persze a Subzero movie-nál, és a TNBA Freeze-es epizódjáról már korábban elég negatívan nyilatkoztál, de ez még a TAS "eredeti" 85 epizódjából való epizód.

"Az elején Freeze szöktetés hatásos. Annak is örültem, hogy kivételesen a főgonosz nem akarja hátbatámadni az embert, akit megszerez a céljához."

Érdekes, nekem a szöktetése/elrablása nem tetszett igazán.Illetve igazából Freeze reakciója volt furcsa. Amikor behatol a robot, hidegen hagyja, és annyit mond "Érdekes.", de amikor betör az ő cellájába teljesen megrémül, és elkezd segítségért kiabálni. Olyan önmeghazudtoló jelenet. De komolyan: Miért fél ennyire?

Az érdekes amikor találkozik Dr. Walker-rel, aki kiszabadította.Az némileg egy "találkozás önmagával" dolog. Hiszen Freeze szeme előtt most megjelenik, hogy az emberek milyenek látják őt. De arra is utalás, hogy Freeze karaktere eredetileg (képregények) egy ilyen őrült tudós forma volt, és csak később lett ez a pozitívabb, tragikus formája.

Amit én rendkívűl hiányoltam, hogy nincs megmagyarázva Nora életben maradása. Hogy került oda egyátalán? Egyátalán miért "mentette meg" Norát Walker? Eleve arra számított, hogy Freeze előkerül, hogy elképesztő eszközökkel fog rendelkezni, amiket ő is szívesen használna? Jövőbelátó lehetett...
Amit szintén elvártam volna Boyle megemlítése. De meg sem említik.Pedig mindenképp fontos lett volna, hiszen Norát tőle "szerezte meg" méghozzá a jelek szerint úgy, hogy Boyle nem is tudott róla.

"Ami nem tetszik, hogy beleerőltetik ezt a felelőtlen túlzást az Atlantisz-szerű városról, és milliárdokat érintő globoeljegesítésről.
A halhatatlanság kérdését nem részletezik, és az egésznek a morális dilemmája megreked azon a szinten, mint a Wolverine mozifilmben: te halhatatlan vagy, nem kell, hát segítsd, hogy én az legyek. Ezért örültem, hogy a főgonosz csak egy huszadrangú mániákus, nem igazi gennyedék, mint pölö Ra's al Ghul."

Hát ugye az egészet arra szánták, hogy egy epizód erejéig szerepeljen.Szóval nem hiszem hogy Walker karakterénél törekedtek volna, hogy "egyepizódos-főgonosz" szerepnél több elegyen a karakterben.
Az mondjuk érdekes volt, hogy Walker csodálja Freeze-t, és amellett, hogy ígéretet tett rá, hogy segít meggyógyítani a feleségét végig biztos volt benne, hogy Freeze tulajdonképpen teljesen szimpatizál az ő céljaival.
De mondom úgy igazából, alapjában véve tényleg csak erre az epizódra való főgonosz szerepére volt megfelelő. Hosszabb távon nem nagyon lehetett volna vele mit kezdeni. Ahogy mondod: Walker még ezzel az egyszeri szereplésével is "a főgonosz csak egy huszadrangú mániákus"

Slater4 írta...

A halhatatlanság-dolgot én nem is értem. Az rendben van, hogy Walker a terve megvalósításának megfelelően Freeze-hez hasonló képességekre, erőre kíván szert tenni, és a teste Freezéhez hasonló átalakítást akar elvégezni. Hiszen elkészítette Freeze-nek a páncélja és a fegyvere pontos másolatát. De ez a halhatatlanság dolog... Igaz nem kifejezetten halhatatlanságról van szó, csak megemlítik, Freeze teste ebben a formában lassabban öregszik. De persze ez elég fontos dolog, és korábban nem is említették. Hogy ez mit jelent, néhány évet, évtizedeket akár halhatatlanságot?Én egyébként nem gondoltam volna, hogy Freeze halhatatlan lenne... Akkor ezek szerint úgy tervezték, az örökkévalóságig tarják majd fogva az Arkham-i Elmegyógyintézetben?

A zárás pedig, hogy Freeze mint egy vadbarbár elpusztítja az egész várost, ráadásul Batman egyetértésével... sőt: úgy, hogy tudja, hogy Nora is ott van! Nem tudhatta előre, hogy valami isteni csoda folytán egy jégtömbben megmaradnak."

Hát nem azért, de azt hiszem ezt Freeze egyedül csinálta.Az, hogy "Batman egyetértésével" ez szerintem nem áll. És hát azért valahogy le kellett állítani ezt a dolgot. Viszont ha megmarad, akkor további veszélyt jelentett volna.

Őszintén szólva engem Batman az aki idegesít.Már amikor ráveszi Freeze-t, hogy engedje el őket és segítsen nekik az is olyan, " a fenébe valahogy meg kell győznöm ezt az őrületet, hogy segítsen"
Persze igaz, amit Norával kacspolatban mond, de mégis...
Valahogy olyan elsietett volt

Aztán amikor a város öszeomlik, akkor Batman azt mondja, hogy " gyere velünk, már semmit sem tehetsz Noráért".
Pedig pontosan tudja, hogy Nora mit jelent Freeze-nek. Azt is csak most tudta meg Freeze, hogy a felesége még életben van.
(Ja és ezegy újabb kérdés: Batman mért nem lepődött meg azon, hogy Nora él?) erre azt mondja neki, hogy ne próbálja megmenteni. Pedig végülis sikerült neki.és hogyha volt rá esély, hogy megmentheti, miért javalsoja, hogy ne menjen be?Pedig Bruce aztán igazán tudja, hogy Nora kicsoda Freeze-nek.
Sőt, Batman egyenesen úgy mondja, hogy "velünk kell jönnöd", és megpróbálja erővel visszatartani, miközben tudja milyen erős, és Freeze-nél ott van a jégsugár-fegyvere.
Meg is lett az eredménye: Freeze lefagyasztotta Robit.( illetve a testének a nagy részét) Batman nem gondolta, hogy Freeze-ből hogy mondjam reakciót vált ki, ha megpróbálja megakadályozni, hogy Norá-ért menjen? Hát még jó hogy nem fagyasztotta le teljesen.Vagy még jobb: Még jó hogy nem fagyasztotta le mindkettőjüket..Ott is pusztultak volna mind a ketten.
Komolyan majdhogynem azt mondom, megérdemelte volna, hogy Freeze őt fagyasza le és ne Robint.
Jaj és ahogy betakargatja Robin-t meg beszél hozzá a olyan nevetséges lett... Mint egy apuka a náthás kisfiával...

És ezek után a barlangban Bruce azt mondja Dick-nek és Affred-nak, hogy a történtek ellenére úgy véli, hogy még fognak találkozni Freeze-zel. Egyszerűen semmi értelme a gondolatmeneteinek.