2020. november 4., szerda

Rogue (2020)

Rogue (2020) movie poster

Egyértelműen a Predator-sémát követő túlélős film a Rogue, ahol kb. A mamut szintjén animált démonoroszlánok lesnek a katonákra, Schwarzi helyett pedig a Bayformers és a CG-Nindzsa Teknőcök Megan Fox-a játssza a vezetőjüket. De sem ő, sem Michael J. Bassett rendezése nem menti meg a teljes ötlettelen unalomtól ezt a feledére ítélt kis vacakot.

 Line Filme Rogue ~2020 Feuille de calcul Sa Prevod | En till Allt för  föräldrar webbplats

Samantha ex-haditengerész, aki csapatával egy politikus tinilánya, Asilia kiszabadítását hajtja végre. Épphogy lerázzák üldözőiket egy vidéki háznál, ahol oroszlánokat tartottak rabságban, de az egyikük, egy vérszomjas nőstény még ott köröz a környéken.



HeroPress: When The Fox Goes Rogue...

Karakteraszály van itt. Nulla egyéniségű archetípusok próbálnak emberiek lenni, de a még velük történt borzalmak miatt se éreztem konkrét valakiknek egyiküket sem. Élő kellékek maradtak, nem többek. A bóvli oroszlánok meg még annyik se: nemcsak a CGI egy rettenet, ahogy kinéz, de történetileg köze nincs a csapat élet-halál harcához a... nem is tudom; terroristák ellen? Összefüggő gondolatsorra vadászni itt felér egy szafarival.

 

Jessica Sutton: 'Rogue' is mayhem with message - UPI.com

Még Fox Samanthá-ját sem tudtam elhinni annak a bekeményedett, sok sarat állt parancsnoknak, ami ő elvileg volna. Mikrobarátsága a pénzt jelentő Asiliával sem futott ki sehova, pedig még pl. az Elektrában is legalább egy kiskanálnyi szimpátia ott volt a harcos felnőtt ölőnő és a saját bátorságát kereső kamaszlány között. Asilia részére amúgy próbáltak a végén berakni pici jellemnövést: úgy érzi, az egész miatta van, harcolni akar, és kamerán kívül elveszti a vérszüzességét. Hurrá…

 

Rogue (2020) movie poster

Mi mást mondhatnék még? Az év egyik legingersivárabb filmromja a Rogue, ami még a túlélős horrorok erényeit sem tudta megidézni, nemhogy egy emberi drámáét az afrikai vadonban.

Nincsenek megjegyzések: