2019. augusztus 10., szombat

Szupercella 3. - Ördögverem


Mr. Silvester Stallone! 
Sly!
Silvy!

„You're not doing this for the sake of art! 
You're doing this, because you wanna feel relevant again.
Well, guess what! 
There's an entire world out there, where people fight to be relevant every single day. 
And you act like it doesn't exist!
(…) 
You're doing this, because you're scared to death - like the rest of us -, that you don't matter."

(Birdman, or the Unexpected Virtue of Ignorance),

Képtalálat a következőre: „blog (Escape Plan: The Extractors, 2019) poster”

Van egy cuki kis földalatti börtönrendszer egy Balti-országban. Ennek a neve Ördögverem. Egy billiomos kínai fószer titokban működtette. Az ő lányát most túszul ejtik. A túszejtők vezére Ray Breslin néhai társának a barom fia. Breslin vállalja a nő kiszabadítását. De mikor Breslin saját nőjét is elrabolják, akkor meg pláne vállalja. A billiomos kínai fószer egykori és mostani biztonsági fejese is besegítenek a csapatnak.




A főszereplő teljes filmográfiáját ideírhatnám felvezetőként, az sem mentené meg a Szupercella 3-at a megérdemelt „kutyagumi”-státusztól. Élettelen-lélektelen, teljesen kisujjal berendelt karatevideó, ami kizárólag azért létezhet, mert egy bizonyos sztár nem hagyja ezt a lerobbant szériát megpihenni. Bunyók és fegyverek mutogatásánál többre a film nem képes: fél óra után már visszakövetelnénk a beleölt időnket és pénzünket. És bár Stallone többet szerepel itt, mint az előző Escape Plan-ben, ez nem jelent semmit.



Fakóbb nem is lehetne itt az emberanyag: Stallone-n és segédjein túl vannak a faarcú kínai öltönyös őrfickók, a tipikus gazdag-apuci-kedvence női főszereplő és egy olyan jellegtelen, apuci-bosszúlós főgonosz, aki mellett Chris O'Donnell egy Sean Connery. Mégcsak abban sem érdemes reménykedni, hogy ezek a remegő túszok - vagy a mentőik - esetleg gladiátormelóra kényszerülnének, vagy maguktól próbálnának kitörni a börtönükből; á, ugyan már! putrijukból.

Végül: a legkómásabb víziómat alulmúlta az a pisisárgás falú épület, amit itt szupertitkos börtönkomplexumnak próbáltak beállítani. Asylum-trashfilmek készülnek az itt tapasztalt amatőrséggel.  

Képtalálat a következőre: „blog (Escape Plan: The Extractors, 2019) poster”
1/5-öt adok a Szupercella 3.-ra. A "agyatlan akciófilm" terminus még hízelgő is lenne rá, mikor még a "Hades" alcímű rettenetnél is sikerült mélyebbre ásnia magát. 


"I know, Stallone, you probably hate my guts. You think I hate you. I don't hate you: I LIKE your talent. I want you to use it! This isn't what you were put on Earth for. You can do this in your sleep. And sometimes: it looks like that's exactly what you're doing."

Gene Siskel



Nincsenek megjegyzések: