2018. december 19., szerda

Szürke idegen

"Én már sok irgalmatlan fost láttam életemben, de ez új távlatokat, új dimenziót nyit a celluloidhulladékok univerzumában! Ennél még a Roller Blade Seven is jobb volt: azon legalább röhögve haltam meg. De ez a legnagyobb kreténség, amit valaha láttam! (…) Dramaturgia vagy nincs, vagy egy rakás szar; színészi játékról még senki életében nem hallott!"  

(Részlet a Baaad Movies - Roller Blade Warriors kritikájából)

4

...amit egy Greg A. Sager nevű valaki rendezett. 

A fenti videóidézet nagyjából össze is foglalja az én véleményem a Szürke Idegen c. filmről Greg A. Sager-től. Nem fogok mutogatni a stúdióra vagy a készítőkre, miképp találgatni se fogom, vajon miféle hamis művészi indíttatás miatt lett olyan a film, amilyen. Egyedül a kb. másfél órát sajnálom, amit rááldoztam - plusz az idegsejteket, amiket a film ingervákuuma lemészárolt bennem.
Képtalálat a következőre: „"grey matter (2018)" blog movie”
Két meteor hullik alá a kozmoszból: egy a 40-es években, egy pedig a jelenben. Utóbbiból a Földre kerül egy undi kis parazita, ami emberi gazdatestekbe bújva jár meg kel, míg azok ki nem dobják a taccsot. Ezért egy földönkívüli Szürke egy fénysugárral a csészealjára hoz föl 
Képtalálat a következőre: „"gray matter" annabelle 2018”
egy Annabelle nevű csajt, és a műtőasztalán pucéran fekvő nő nyakába egy szimbiótaszerű férget ültet. 
1.jpg
Ő ettől néma harcossá válik, kinek küldetése a parazita egyed(ek) levadászása - de amúgy a hordozókat is lelőheti a kéziágyújával, amihez hasonlót a Predator-ban vagy a Cowboy és Űrlények-ben már láthattunk.

Képtalálat a következőre: „"gray matter" annabelle 2018 annabelle”
Sok ilyen értelem és cél nélkül kongó romhalmazhoz volt már szerencsém, ezért én se fogom ezt a legújabbat közülük túl sok szóval jutalmazni. A Szürke idegen néhány egész pofáska effektet leszámítva semmit nem mutat föl, aminek köze van a filmkészítés alapfeltételeihez. 
Képtalálat a következőre: „"gray matter" annabelle 2018”
Öt percnyi anyagot nem tudnék összekaparni róla, ami legalább bizakodásra adott volna okot nekem. A nem létező történet random ténfergések halmaza, "feldobva" néhány amatőr duhajkodással, illetve lézernyalábbal. 
2.jpg
Az antennakábelen ülő galambok és cinegék inkább nevezhetők "szereplőknek", mint az emberi lények. Magukat a rettegett űrparazitákat pedig a Spaceballs is torkaszakadtából röhögné ki.

3.jpg
Maga a Szürke amúgy meghal a vége felé. Lejön az akkor már újra magánál lévő Annabelle-hez, valamit elmutogat neki... és az egyik parazitás ember hirtelen megöli. Lehet, hogy a Szürkét nem a legaljább CGI-vel keltették életre - sőt már-már valami interakcióféle is pislogott itt. De ez csak arra volt jó, hogy a mű másfél óra katatón érdektelenség után felrázzon, és még utoljára jól belém rúgjon. 

gray matter 1 - Familiar Aliens Sighted in Gray Matter Trailer

Tudom: nem túl tisztességes úgy ismertetni egy filmet, hogy aki nem látta, annak esélye se legyen azt a mi szavunk alapján megszeretnie. Viszont a Gray Matter ezzel pontosan azt kapja tőlem, amit "alkotásként" megérdemel. Ha valaki IPhone-nal felver egy tyúkólat késő éjszaka, hogy lefilmezze a riadt totyogásukat, kb. megkapja mindazt, amit ez a sci-fi-horror-szerűségkínál. Ha már mindenképp a Szürkékről akartok nézni valamit, keressetek rá valami hasonlóra a YouTube videói között!

(Szívem szerint 0-t adnék rá.)

Nincsenek megjegyzések: