2018. április 1., vasárnap

A Méhlányok inváziója


Képtalálat a következőre: „blogspot.com "invasion of the bee girls"”

Nicholas Meyert a Star Trek 2. - Khan haragja és a Star Trek 6. - A fölfedezetlen tartomány író-rendezőjeként ismerik a legtöbben. És bár sok híres filmkészítő elfeledett vackokkal kezdi pályáját, elképedtem, mikor láttam, miféle filmmel debütált Meyer íróként, még a 70-es években.

A film címe Invasion of the Bee Girls, azaz "A Méh-Lányok inváziója", ami az egyik legagyamentebb, legkacagtatóbb sci-fi-tirpákság, amit életemben láttam! Ezért gondoltam rá, hogy április 1.-e alkalmából - ami idén húsvét vasárnapra esik - röviden bemutassam.

A történet nagy vonalakban: van egy őrült tudós, Dr. Susan Harris, aki egy spéci eljárással csinos nőket feketeszemű nőkké tud átváltoztatni,
Képtalálat a következőre: „blogspot.com "invasion of the bee girls"”
akik a szex, tehát a párzás során szívelégtelenségbe taszítják partnerüket, azaz a hímegyedet. A helyi hatóságok ebből mit sem sejtenek, csak furcsállják a halálok jellegét.

Neil Agar különleges ügynök és egy Julie nevű fiatal könyvtáros kezdenek kutakodni az ügyben, de a halálesetekkel együtt Susan "fajtársainak" száma is gyarapodik. 


Nem csodálom, hogy Meyer le akarta vetetni nevét a stáblistáról, miután a távollétében átírt szkriptet olvasta. "A Méhlányok inváziója" leginkább úgy néz ki, mint egy CGI-éra előtti trashfilm.
Ízig-vérig a retro vintage-pornófilmek jegyeit és megvalósításait hordozza magán, 

egy szétszórt és banális krimiszállal, amiről ordít, hogy csak alibinek találták ki. A színészi beleélés pedig néhol még Mario Salieri munkáiban is illúziórombolónak hatna.  

Még bizarrnak is csak néhol, foltokban nevezhető ez az úgymond sci-fi-horror. Karakterei vagy potenciális áldozatjelölt pasik, vagy csinos nők, akik a film egy adott pontján kéjelegnek és/vagy intim testrészt villantanak - ezzel kifejezve elvileg, hogy a változatlan külső mögött ők már nőstény méhként gondolkodnak.
Muszáj leírnom magát a mutációt, mert még a maga trashlogikája szerint is erre van kihegyezve a cselekmény! Hogy az önjelölt "méhkirálynő" hány követőt és áldozatot gyárt a kis laborjában - azt a radioaktivitást használva, ami a szuperhősképregényekben is oly sok mindent gyurmáz ki szegény homo sapiens-ből.

Bírtam, hogy az alanyokat egy árva szóval sem kell meggyőzni. Mindegyik új "fajtárs" egyből a többiek bűntársa lesz, és sose kérdőjelezi meg Susan Harris tervét, tetteit. Talán arra gondoltak a készítők, hogy a méhek kollektív összetartása olyan erős, ami simán felülírja az ember szociális érzékét. De ez akkor is max. egy Looney Toons-epizódban működhetne, mint főgonosz-terv.

Képtalálat a következőre: „blogspot.com "invasion of the bee girls"”
És ahogy ezt a film közepén bemutatják...! Na ezt hallgassátok meg! Miután a Méhlányok beinjekciózzák a tiltakozó feleséget, és leveszik az 1 szem ruháját, amiben az este közepén a helyszínre jött, 

kékes radioaktív sugárzással bombázzák a testét, miközben a félkábán ácsorgó alany néma eufóriával sóhajtozik. 
Következő lépésben egy balzsamszerű anyaggal (kitalálom: méhviasz?) tetőtől talpig bekenegetik,

majd egy kamrában egész méhseregeket eresztenek rá. Kis idő elteltével lekavarják róla a bábszerűen bekeményedett burkot, és voilá:
kész az új "méhlány", fekete szemmel, és rovarokhoz hasonló, multilencsés látással... amit ugyanazzal a fekete szemüveggel és kiéhezett viselkedéssel leplez nyilvánosan. Kicsit sem pornográf, ugye...?
:D 


Biliborító baromságok közül még a végjátékot emelném ki. Mikor Neil, az ügynökhapsi már érti, mi az ábra, sietve megmenti a tudálékos Julie-t attól, hogy őt is Méhlánnyá tegyék. Hősünk belelő az átalakító masinába, és a nőkre zárja az ajtót,

azok meg így sipítozva és rikácsolva kidőlnek körülötte. Mégha elhinném is, hogy egy bekracholt gép leállás helyett teljes kapacitással szórja a halálos sugárzást, még úgy is röhej a köbön, ami történik. 

A "sci-fi-horrorunk" csúcspontja úgy néz ki, mintha a suli lányöltözőjében valaki egerekkel riogatná a hisztiző tiniket rövidzárlatkor. Mondjuk kb. annyi értelme is van végignézni.

Képtalálat a következőre: „blogspot.com "invasion of the bee girls"”

Ennyi volt, amit A Méhlányok inváziójáról érdemes kiemelni. Rejtély, hogy nem került még ez föl a Baaad Movies videóalanyai közé: pikánsabb marhaságot még a pornók világában is csak a trashfantasy-k közt találni - holott ez a mű még a hiperérzékeny Youtube-on is időnként megtalálható. Nemhogy filmként, még vizuális erekció-serkentőnek is csak a nagyon kétségbeesett férfiaknak ajánlható... ha áttekerik benne az uncsi részeket.


A Méhlányok invázióját egy nagy kövér Egyessel honorálom.


Kellemes húsvéti ünnepeket
minden tisztelt olvasónak!
^_^

Nincsenek megjegyzések: