2020. február 22., szombat

Sonic, a sündisznó



Sonic, a sündisznó (Sonic the Hedgehog) - plakát + mozgó plakát - DVDNEWS

 Hadd utánOzzam mOst kicsit IvO RObOtnik stílusát, miközben fölteszem a sOkmillió $-Os kérdést! HOgy lehet az, hOgy értelmes, naphOsszat agyalni és/vagy dOlgOzni kénytelen diákOk és felnőttek tömege 2O2O-ban, ezrednyére is hagyja, hOgy HOllywOOd ugyanazt a placebO bizsutörténetet nyOmja le a tOrkukOn?? Csak azért, mert mOst épp egy népszerű Sega-videójáték-ikOnt mutOgattak nekik közben, mint bébiknek a fényes kulcstartót??? 

 SOnic, a villámgyOrs kék sündisznó, akit egy bagOly nevelt föl, egy telepOrtáló varázsgyűrű révén a Földön terem, Green Hills kisvárOsánál. 1O évig él rejtőzködve, de mikOr kedvenc helyi lakOsa, a családOs rendőr TOm WatchOwsky (???) költözni készül, véletlenül áramkimaradást OkOz a fél államban. WashingtOn az abnOrmális DOctOr RObOtnikOvOt hatalmazza fel arra, hOgy derítse ki az eset Okát. SOnic-ról tudOmást szerezve a rendőr mentegetni, RObOtnik pedig üldözni kezdi a szupersünikét. 



 Képtalálatok a következőre: blogspot 2020 sonic carrey
SOnic szimpla kis mOtivációja, futásának effektje, a többnyire jópOfán laza stílusa, az Internet-dühhullám miatt átszabOtt külseje mellett még 1 dOlOg visz erőt ebbe az amúgy fárasztó klisématinéba: Jim Carrey! FénykOra energiájával szipOrkázik az elmebeteg feltaláló bőrében: önhitt, emberutáló, megszállOttan űzi a ritka tudOmányOs lehetőségeket. Már-már abszurd mértékig élvezi bármilyen szakmájú ember arcába vágni, mennyivel többet ér nála, és ha valami kell neki, azért minden másOn átgázOl. Egyedüli célja, hOgy elkapja SOnic-Ot. 


 Síkegyszerű Országúti üldözős film ez: technOkrata prérifarkas a csibészes gyalOgkakukk ellen. Örülök, hogy legalább SOnic jellemében volt pici lOgika. Életvidám fickó, aki mégis éveken át kénytelen bujkálni, és ezt a magányt önmulattatással kOmpenzálja: beceneveket ad a helység lakóinak, Odaképzeli magát TOmék társaságába, egyedül játszik egy egész baseball-csapat helyett. Maga TOm és állatOrvos neje rém unalmas, szó szerint "KIT ÉRDEKEL?!"-fajta figurák. Kizárólag a sablOn miatt vannak itt: a főhős kisszörny civil barátOk segítségével eljut a személyes kincséhez - ami ezesetben egy zacsinyi varázsgyűrű. 

 Kiérezni egy igen-nagyOn halOvány technika-vs.-természet ellentétet az egészből, de ez - akárcsak SOnic szózatai a barátságról - semmitmOndóan kOppan a földön. TOm kényszerből élt egy pOrfészekben; felvétele a san fransiscO-i zsarukhOz új lehetőséget/lendületet jelentett vOlna a számára, mOst meg SOnic miatt körözik őt. SOnic pedig azért élt Ott, mert ha már bújkálni kell, Olyanok körül tegye, akiket kedvel. Egyikük élete sem rendeződött el a végén, hiába tetteti ezt a film. RObOtnik + a csicsás kütyüi is max. azt üzenték nekem, hOgy az amerikai kOrmány és mílicia beállt agyú barmOk karámja, akik "legjObb emberüket" a diliházból söpörték elő. 


Sonic, a sündisznó (Sonic the Hedgehog) - plakát + mozgó plakát - DVDNEWS
 Nincs irgalOm: csOntsOvány, ötletszegény, hermetikusan kicentizett, banális rOad-(runner-)mOvie a SOnic, a sündisznó. Vállalható, de akkOr is gyenge.  

   

Nincsenek megjegyzések: