2020. február 16., vasárnap

Bigyó felügyelő


Képtalálatok a következőre: "inspector gadget (1999)" poster
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer (valamikor a 80-as években) egy TV-sorozat, a Bigyó Felügyelő. Gyermeteg volt a köbön, de legalább nem taszító. Aztán a vad kísérletezések korszakában (valamikor a 90-es években) elkészült élőszereplős változata, egy rendezővel, kinek neve egy zabpehelymárkáéhoz hasonló.
Utóbbi legfeljebb maréknyi ember életét gazdagíthatta nagy élménnyel. 


Képtalálatok a következőre: "inspector gadget (1999)" claw
John Brown-t, a szétszórt, naiv biztonsági őrt szolgálat közben felrobbantják. Egy új kutatóprogram alanyaként félig robot testet kap régi szerelmétől, a kutatónő Brendától, bár az új bigyók csak szóparancsra jönnek elő. Ám aki majdnem megölte őt, a milliárdos Stanton Scolex, alias Kampó úgy dönt: ezúttal nemcsak végez vele, de le is járatja a reputációját, egy gonosz hasonmás robotfelügyelőt építve.


Képtalálatok a következőre: "inspector gadget (1999)" movie
Egy dolog a gyerekeknek szánt, kedveskedő mesefilm, és megint más a túljátszott, debil, retardáltaknak szánt szutyokkomédia. Kertelés nélkül kijelentem: értelmes reakciót vagy gondolatot mikroszkóp alatt lehet csak lelni ebben a nem-szándékos Robotzsaru-paródiában. Főhősünket a már infantilis "jámborsága", a bemesélt szolgálatkészsége, majd a vele történt tragédia dacára is a roncstelepre kívánjuk. „De ez már nem én vagyok! Ez egy szerszámraktár!”

Képtalálatok a következőre: "inspector gadget (1999)" gadgets
Mintha az írás mellett a látvány elemeit is ovisok állították volna össze: kezdve a tökéletesen haszontalan, random bizsu cuccokkal, amiket a "felügyelő" a kezén és a testében tárol. Gyűlöltem a Chris Tuckerrel vetekedő Bigyómobilt: az összes ripacs szövege alatt aknavetőt képzeltem a kezem ügyébe! Mindenki karikatúra, a hímek totál hülyék, ha meg még rosszfiúk is, akkor fültépően harsányak. 

Képtalálatok a következőre: "inspector gadget (1999)" movie
A rajzfilm ugyan az én gyerekkoromból kimaradt, ám így is feltűnt, hogy Penny csak kolonc a történetben. Ő ugye Bigyó elvileg szőke unokahúga, aki folyton kihúzza nagybátyját a komoly pácból: itt egy jellegtelen, befont hajú kis mosolygép, akit körülötte keringtet a szkript. 
Képtalálatok a következőre: blogspot.com inspector gadget 1999 brenda
Brenda se jobb: állítólag "hű-de-szívén" hordja apja életművét és kampecét,  de az egész valója csak ürügy, hogy a filmnek legyen egy szó szerint is lefröcskölhető szerelmi szála. Kiderül többet közt, hogy a barátnői csókja még egy gépembert is újjáéleszt, holott az chip nélkül elvileg nem tudna működni. Üres aggyal nem is csoda...


Képtalálatok a következőre: "inspector gadget (1999)" poster
Ész nélkül összedobált, halva született humorú és bájú, idétlen szemétrakás a Bigyó felügyelő, melyet joggal taksál a köztudat a legrosszabb átiratok egyikeként TV-show-ról mozira. 
Képtalálatok a következőre: blog "a new hope" trashcompector
Ennek a filmbigyónak tényleg a hulladékzúzóban van a helye. 

Nincsenek megjegyzések: