2018. június 26., kedd

Szűzőrség

Képtalálat a következőre: „blogspot.com "blockers" 2018 poster”
Gusztustalan, visszataszítóan primitív és legalább két generációra nézve megalázó gyökérség, elejétől a legutolsó képkockájáig! Már ezzel a mondattal prímán szummázható lenne egy kritika a Szűzőrségről. 
Képtalálat a következőre: „blogspot.com "blockers" 2018”
Nem fakadok ki külön a színészekre: egyikük sem nagy húzónév, és olykor bizony a megélhetés miatt is be kell vállani még ilyen blőd szerepeket is. De ugyan HÁNY évesek voltak fejben azok a stábból, akik írták és jóváhagyták ezt a (gyomor)forgatókönyvet...?  

Képtalálat a következőre: „blogspot.com "blockers" 2018”
Három tinilány - akik már elsős koruk óta barátok - elhatározza, hogy még a szalagavató bál után elvetetik szüzességüket egy-egy velük egyidős sráccal. 
Képtalálat a következőre: „blogspot.com "blockers" 2018 lisa”
Szülőik azonban felfedezik a lányok szexpaktumát, és tüstént elindulnak, hogy bármi áron megakadályozzák az aktusaikat. És tinikomédiáról révén szó, persze, hogy a tervük a sok bonyodalom ellenére végül sikerül - nagyjából. 

Képtalálat a következőre: „blogspot.com "blockers" 2018”
Olyan szintű az intelligenciahiány ebben a filmhulladékban, amivel szerintem fizikailag lebetegíthetők az élővilág bizonyos szintjei! Nem elég, hogy a három szülő, Lisa, Mitchell és Hunter még ránézésre sem szimpatikus emberek, de alkalmatlanságuk az apaságra/anyaságra már-már ijesztő; mentális érettségük alapján még csörgő meg cumi kéne ennek a csonthülye triónak. 
Képtalálat a következőre: „blogspot.com "blockers" 2018”
Igazából lányaik, Julie, Kayla és Sam sem többek a tipikus tinimozik trécselős libáitól, és az első alkalomról való elképzeléseik méltán aggaszthatnának egy normális szülőt. De ennek a három lánynak olyan ember akar tanácsot adni - sőt, megtiltani nekik, hogy bármiben döntést hozzanak az életükben -, akiknek náluk is kevesebb az önismeretük és eleve a józan eszük! 

Képtalálat a következőre: „blogspot.com "blockers" 2018 lisa”

Ahhoz képest, hogy "csak" egy ostoba tinivígjáték volt a készítők célja a Szűzőrséggel, van egy szereplő, akivel az óceán feneke alá sikerült fúrniuk. Ez a szereplő Lisa, a szingli anya. Rég nem találkoztam mozgóképen olyan anyakarakterrel, akiből ilyen töményen árad a nyers idiotizmus, az indokolatlan paranoia és a fokozhatatlan önámítás. 
Képtalálat a következőre: „blockers blogspot.com”
Parazitaként akaszkodik Julie-ra annak egész gyerekkorán át: játssza a jó fej barinőt, minden együtt csinál a lányával, és ha ettől bárhogyan próbálna a lány távolodni - pl. hogy milyen közel legyen hozzájuk a majdani főiskolája - Lisa azt mosolyterrorral helyteleníti. Diliházban is elkülönítenék az ilyen asszonyt...!
Képtalálat a következőre: „blockers blogspot.com”Humorérzéke a filmnek úgyszólván nem létezik; "poén" címén olyan "közkedvelt" ötletpótlékokra számíthatunk, mint:
  • álszex, 
  • állelkizés,
  • hányásmaraton, 
  • seggmutogatás a kocsiablakból, 
  • ténfergés meztelenül, 
  • kényeskedő faviccek vég nélkül, 
  • valamint erőltetett sunnyogások és bujkálások, míg Lisa és két pasisegédje le nem leplezőnek porontyaik előtt.
Képtalálat a következőre: „blogspot.com "blockers" 2018”
Az egyetlen geg, ami őszintén meg tudott engem nevettetni, az az autós üldözésük során történt. Miután az egyik kiscsaj hátrahányt Lisa szélvédőjére, úgy siklanak ki mögülük, hogy a kocsi feláll függőlegesbe, és a megmerevedett banda vagy fél percig úgy is tudja tartani a járművet. Kár, hogy végül mindhárman karcolás nélkül jutnak tovább az úton és a cselekményen...




Képtalálat a következőre: „blogspot.com "blockers" 2018 poster”
Ennyi sort szánnék rá a Szűzőrségre: infantilis, agyalágyult, százötvenezredszerre előadott tapló kreténség az egész! Alapból sértő a nézők értelmi szintjére, ám külön megalázó, sőt szexista képet ad a szüzesség feladásának témájáról. Máig ledöbbent, hogy ilyen celluloidmocskok bármilyen piacon, bármelyik szezonban képesek visszatermelni a büdzséjüket.




Egy nagy, kövér, farolt Egyest érdemel a Szűzőrség.

Nincsenek megjegyzések: