2021. október 19., kedd

A jégút (Jeges pokol)

jerrycomovie: A jégút - The Ice Road (2021)

Egy kanadai gyémántbánya berobban, és Jim Goldenrod sebtében toborzott konvoja merő órák alatt kell, hogy odaérjen a fogságba esett munkások megsegítésére – őrületesen veszélyes útviszonyok között.


 The Ice Road (2021) : Movie Thoughts | absolutebadasses

Visszacsapó trükk egy magyar címet a sztár egy másik, ezerszer jobb filmjének magyar címéhez hasonlóra kiforgatni, hisz akkor alapból kísértés ahhoz hasonlítgatni emezt. A Jeges pokol (The Ice Road) olyan A fehér pokol (The Grey) mellett, mint a Transcendence egy Nolan-sci-fi mellé téve: a hasonló küllemű, erőtlen kistestvér, akire egy hét múlva már nem is emlékszünk.

 

Jeges pokol - The Ice Road - online film sorozat teljes sorozat magyar film  HD film

Liam Neeson ide, Laurence Fishburne oda: összehasonlíthatatlanul satnyább,  fantáziátlanabb darab ez, mint a The Grey, vázlatos történettel, sivár karakterekkel, nyomokban pislákoló feszültséggel. Mike és mentálisan sérült veterán tesója, Gurty fájóan egysíkú figurák, akárcsak a mentést halálosan szabotáló céges rohadékok. Az ex-sittes indián sofőr, Tantoo itt-ott szimpátiát nyert tőlem, de őt is beolvasztja a 2. harmadára ellaposodó cselekmény.

 

jerrycomovie: A jégút - The Ice Road (2021)

Pedig maga a terep és sajátosságainak ismerete még érdekes lett volna. A befagyott folyón/tavon való tavaszi átkelés, a kútfők nélkül is több tonnás kamionok mozgatása a jégen, az útvonal ütemezése mind olyan részlet, amin az összes mentő és mentendő ember élete múlhat.  


The Ice Road (2021) — Contains Moderate Peril

De már a szereplők szakzsargonnal megrakott felvezetése is érdektelennek hat, és ez a vállalati összeesküvős szál is fárasztóan klisés. Úgy tálalták az egészet, mint valami koplalóan vézna kis akciómozit, amit kedve se volt a stábnak megcsinálni. Kicsit sem éreztem, hogy megtérült volna követnem a másfél órányi küszködést – sem Mike-ék véráldozatos sikere láttán, sem a fő szemetet ért röhejes lebukás és pofon miatt.

 

jerrycomovie: A jégút - The Ice Road (2021)

Az az érzésem, hogy bármelyik Seconds from Disaster-epizódot inkább nézném meg újra a tévében, mint a „Jeges poklot.” Kikopott, döcögő, untató sablongép, mely hamar beszakad a nézői elvárások jege alatt.


 


Nincsenek megjegyzések: