2020. május 25., hétfő

Sergio


Sergio (2020) - Netflix premier - Mozipremierek.hu


Készülhet-e olyan politikai dráma, ami precíz, érdekfeszítő, de kellően őszinte is, hogy nyíltan az USA-t nevezze meg a probléma okának? Főleg egy külföldi háborús zónában, ahová seregei „felszabadítóként” jöttek? Mindebből a Sergio annyit ér el, hogy elhangzik: sose vették komolyan az ENSZ hirdette „ország-rendbetételt” Saddam bukása után. Ahogy a stáb se a filmjüket: nincs tisztességes sztori, karakterek vagy témakezelés: mintha egy dupla Seconds from Disaster-epizódot konvertáltak volna szirupos love-story-vá!


SERGIO (2020) Movie Trailer: U.N. Diplomat Wagner Moura Faces a ...
Évtizedes humanitárius munkája után hunyt el a brazil Sérgio Vieira de Mello. Az ENSZ-diplomata is a 2003-as bagdadi bombatámadás áldozatai között volt. 55 évet élt.


  • Download Sergio (2020) English 480p 350MB | 720p 1GB WEB-DL ESubs
Tippem szerint a jobbára dokumentumfilmes Greg Barker egy World Trade Center-szerű drámát akarhatott kihozni ebből. Ezért a terrortámadás körüli vak agónia és mentés adja a film keretét, és emiatt időzünk ily hosszan az affér körül de Mello és munkatársnője, Carolina Larriera között. És bár most nincs az a gyomorforgató propagandabűz, Barker rendezése feltűnően teszetosza. Alig van érdemi cselekmény; a szereplők puszta tablóképek, a külön helyszínek (pl. Kelet-Timor) és munkafázisok fontosság vagy relevancia nélkül lógnak a levegőben.


Wrist Watch Worn by Wagner Moura in Sergio (2020) Movie
Bár az ember szívesen elnézi Wagner Moura játékát és Ana de Armas testét, afférjuk egy romantikus drámában is iránytalannak érződne, itt meg csak rabolja az időt a „rút kiskacsától”, vagyis de Mello diplomáciai pályafutásától. Hiába a tisztelgő zárás az igazi Sergióról készült felvétellel, nem ébredt bennem kötődés vagy nagyrabecsülés iránta a film révén, csak sajnáltam őt, mint embertársamat. A flashback-ek a fiairól meg olyanok voltak, mintha valakit a szülei levegővel próbálnának megetetni.


Sergio (2020) - Netflix premier - Mozipremierek.hu
A Sergio-ra 2/5-öt adok. Szépen kinéző, de nagyon erőtlen, semmitmondó kukucskálás a mártír köztisztviselő életébe. 

Nincsenek megjegyzések: