2019. február 3., vasárnap

Close

Képtalálat a következőre: „blogspot.com "close (2019)" poster”
A személyi védelemre kiképzett Sam Carlson-t testőrként fogadják fel Zoe Tanner-hez, a dúsgazdag örökösnőhöz, kire apja ráhagyta óriáscégének a részvényeit. Az üzleti ügyeket intéző anyja, Rima nem örül ennek, és egy high-tech biztonsági rendszerű villába küldi Zoe-t. Ám a biztonsági rendszert valakik kijátsszák, így Sam Zoe-val elmenekül, és  az utcákon kényszerülnek bujkálni a rájuk vadászó bérgyilkosok elől.

Close Movie Review
Életlen, fárasztóan vontatott és monoton akcióthriller a Close: végig automatára állítva megy, és egyetlen meglepő, mély vagy karaktere mozzanatot nem bír kiizzadni. Bár azt javára írhatom, hogy a 3 főszereplője mind nő, és azok nincsenek üres cicababákká butítva - mindenki más csak arctalan pálcikaemberke pisztollyal. Senki se több az archetípusától: 
  1. van a zaklatott múltú, kimért profi harcosnő, 
  2. a korábbi testőrével kefélő, elkényeztetett szöszi, 
  3. az elegáns, csak az üzletre figyelő, rideg mostoha (akiről Sam és Zoe sokáig azt hiszik, hogy a gyilkosságok megrendelője) 

close03
A Sam és Zoe közti távolságtartó barátság szimpatikus ugyan, de ez sose terjed tovább a helyzet miatti logikus reakciónál: idegen földön bujkálnak, állandóan életveszélyben kell folyton résen lenni. Semmit se kezdenek azzal, hogy Zoe életében először őszintén bízni tud valakiben, hisz Sam immáron önkéntesen őrködik mindkettejük élete fölött. Ezt leszámítva semmi nem tartja össze a cselekményt, a befejezés pedig bántóan semmitmondó.


Képtalálat a következőre: „blogspot.com "close (2019)" poster”

Miután vége lett a Close-nak, első dolgom volt kimenni a friss levegőre. Gyönge, jellegtelen és súlytalan tucatakcióthriller, ami alatt nyugodtan malmozhat az ember, nem veszítene sokat. 

Egy elégségest adok rá.

Nincsenek megjegyzések: