2021. augusztus 5., csütörtök

Túszház (Hostage house)

 Hostage House (2021) — The Movie Database (TMDb)
Csodálkoznék, ha év végén bármely ismertebb netes kritikus, aki látta ezt a filmet, visszatérne rá – toplistán vagy akár csak szót ejtve róla. Semmi emlékezetes nincs a Hostage House–ban: egy tompa, érdektelen és kiszámítható szösszenet, ami egyetlen hatásosan elmés vagy érzelmileg érett pillanattal nem tud szolgálni.
 

Az ingatlanügynök Susan–t és nagylányát, Heather–t túszul ejti két bűnöző, a terhes Natalie és a sebesült Keith, akik elárverezett lakások kirablásában utaznak. Susan puhatolózik, hátha szót ért velük, de ez inkább az idegek háborúja, mint alkukötés.
 

Csupa sztereotípiával adják elő ezt a sekélyes drámázást:
  • van a túszejtő, aki még épp kellően engedékeny a kompromisszumhoz;
  • van a női partnere, aki egy utálatos ribanc;
  • van az elszánt anyuka, aki csak a gyerekére gondol;
  • van a fiatal felnőtt leány, aki vagy keseregve sír vagy fejvesztve futkos;
  • van az anyuka önelégült pasiismerőse, aki azt hiszi, ura a helyzetnek;
  • és egy pózoló meglepetésürge, akiről kiderül: végig ő állt az egész mögött.
 
Fantáziaszegény úgy David Benullo rendezése, mint Daniel West forgatókönyve: a történet lapos és fárasztó, a szereplők benne pedig pofonegyszerűek. Gyermetegen próbál a film feszültséget csiholni, nincsenek figyelemfelkeltő vagy eredeti megoldások, és ez nem magyarázható az alacsony költségvetéssel. Olyan érzése van az embernek, mintha a film, mint egy félős gyerek, nem merne beleásni egy-egy problémakörbe, és ezért csak elsiklik minden gondolat fölött. A főhősnőről meg még külön annyit, hogy a hülye is kiszúrja, miben mesterkedik, hogy bármi kis interakcióból engedményt csikarjon ki  még úgy is, ha ez az észjárás a hivatása alapköve…!
 
Hostage House (2021) — The Movie Database (TMDb)
Több mondanivalóm igazából nincs is a Hostage House-ról: ügyetlen kis túszejtős thriller, amiből ezeregy másikat találni online ingyen.

2/5-öt adok rá.





Nincsenek megjegyzések: