2016. szeptember 26., hétfő

Hajrá csajok 3. - Mindent vagy semmit

Rengeteg vígjáték mintha tudatosan kerülné az értelmes megnyilvánulásokat, hogy ezzel is viccesebbnek és lazábbnak tűnjön a fiatal célközönség szemében. Nem akarok külön kitérni rá, mennyire volt agyzsibbasztó az előző két Hajrá csajok-felvonás: a 3. rész minden téren korona a trilógiára. Eltökélten sivár női színészek égetik magukat szánalmas dialógusokkal, a sokezredik elmehalott szöszivel a középpontban. 

Britney, a suli szurkoló-csapatának kapitánya váratlan hírt kap apjától: másik városba költöznek. Az új intézmény tele van afroamerikai diákokkal, akik ferde szemmel nézik a túl lelkendező csajt. Egész amíg gimnasztikai tudását meg nem csillogtatja.


Akár A kurvák háborúja címet is adhatták volna ennek a filmnek! Az egész egy ping-pong meccs a női és férfi tánckoreográfiák, illetve az üres fecserészések jelenetei között. Ja! És középtájra beszúrtak egy pici szappanopera-paródiát, ahol Britney a régi (húgyagyú) és az új (semmilyen) pasija között vívódik.

Csontkretén ribancok a fehér női főszereplők, úgyhogy egyfajta fordított rasszizmus is végig jellemző a szereplőkínálatra. Komolyan azon kéne nevetnünk - vagy épp bőgnünk -, hogy Britney már nem egy sztárszurkoló, és hiányzik a régi bandája? Vagy hogy a szöszi helyettese úgy alázza őt nyilvánosan, ahogy bírja? Ez a film AKARJA és törekszik rá, hogy sértegesse a nézőt - elsősorban pont az a korosztályt, aminek úgy tesz, mintha szólna.
A fekete leánykar kapitánya, Camille az egyetlen, akit egyáltalán meg tudtam jegyezni - őt is csak a Britney-re szórt bírálatai miatt. A többieket meg értelmét nem láttam, hogy előkeressem a nevüket: értelmes gondolat sem keresztezi az alibi forgatókönyv útját, nemhogy - most ez durván fog hangzani egy ilyen "csajos vígjátékhoz" képest: - "DRÁMAI HELYZETek".



Részemről ennyi volt a Hajrá Csajok 3. része. 2006. egyik legrosszindulatúbban agyalágyult filmes produktuma.

Nincsenek megjegyzések: