2019. szeptember 13., péntek

Anna



Képtalálat a következőre: „2019 movie blogspot.com poster anna”


ValamiFéle Fura Filmes Femme-Fatale-Fétise lehet Luc Bessonnak. Nemcsak arra tesz magasról, hogy Ponyvaország és Celluloidia is repedésig tömött ilyen témájú novellákkal, illetve produkciókkal, de a hiteles és eredeti történetírással is régóta hadilábon áll. Ezért sem értem, minek készítette Besson az Annát, ezt az alaptémától finálécsavarig ötletsivár kémsztorit, amit már vagy ezerszer láthattunk más címek alatt.


Képtalálat a következőre: „2019 anna blogspot.com film”
A 80-as években egy néhai tiszt lezüllött lányát a KGB titkosügynökké képzi ki, akinek természetesen a bájai is halálos fegyverek. Legújabb melóján modellként épül be, ám a CIA lefüleli, és formálisan kettős ügynökké válik. A nőnek viszont már elege van, és kiugrási tervéhez mindkét ügynökségnél beveti a sármos beszervezőjét…


Képtalálat a következőre: „2019 anna blogspot.com film luc besson”
Oké: minden kémfilm összes írója és rendezője, ismételjünk!

1.     Attól, hogy negyedóránként egy „váratlan” „csavar” hullámvasútaztatja a szereplők helyzetét, még nem lesz a sorsukat eldöntő játszma okos vagy figyelemfelkeltő!

2.     Attól, hogy a szereplők ilyen-olyan harci pózokat vesznek fel, még nem lesznek kompetens, neadjisten karizmatikus szereplők.

3.     Attól, hogy a karakterek emilyen-amolyan kütyüket vagy emblematikus tárgyakat (pl. sakkfigura) mutogatnak – nem beszélve a szexepiljükről –, még nem lesznek kedvelhető, többrétegű személyiségek.

4.     És attól, hogy ide-oda ugrálunk az időben egy-egy „nagy” leleplező infó érkezésekor, még nem lesz a narratíva érdekfeszítő vagy tempós.


Képtalálat a következőre: „2019 anna blogspot.com film luc besson”
Sajnáltam a sztárokat, ahogy próbálták a hátukon vinni ezt a szánalmas komédiázást. A lerágott csont történet, a fontoskodó párbeszédek, a nonszensz fordulatok, a korhű környezetet taccsra tevő bakiparádé mellett nem csoda, ha a színészeken alig látszik az igyekezet. Sasha Luss-nak egy másik emberi lénnyel nincs valódi kémiája vagy elevenjére tapintó szóváltása, a Nolan-szkripteken beért Cillian Murphy meg nem értem, hogy mondhatott igent egy ilyen fantáziátlan projektre. 

Képtalálat a következőre: „2019 movie blogspot.com poster anna”
Az Annára 2/5-öt akartam adni eredetileg a főszereplő miatt, de mivel a filmen már sértő mértékig nem látni igazi átélést vagy agymunkát, mégiscsak a 1/5-nél maradok. Száz más bérgyilkosnő-kémthriller rémfárasztó klónja, melynek Besson kb. összes összetevőjét más munkákból nyúlta le – gyakran épp a sajátjaiból. Szánalmas film.



Nincsenek megjegyzések: